Vuno: Μια παρέα από την Θεσσαλονίκη δημιούργησε εφαρμογή για όλα όσα πρέπει να ξέρετε για τα χιονοδρομικά

|
ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΚΟΚΟΛΑΚΟΣ

Πάμε χιονοδρομικό; Έχει χιόνι; Θα βρούμε πίστα; Απάντηση σε αυτά τα ερωτήματα και σε άλλα πολλά που έχουν οι λάτρεις των χειμερινών σπορ έρχεται να δώσει με μία εφαρμογή που δημιούργησε μια παρέα από τη Θεσσαλονίκη.

Ο Χρήστος και οι δύο Αλέξανδροι, είναι προγραμματιστές στο επάγγελμα και λάτρεις του σκι και του snowboard.

Οι τρεις τους γνωρίστηκαν κατά την διεκπεραίωση μεταπτυχιακών σπουδών, MSc Mobile and Web Computing, στο Διεθνές Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Εργάζονται μαζί για τέσσερα χρόνια, έχουν συνεργαστεί σε αρκετά project, ενώ αυτή είναι η πρώτη προσωπική εφαρμογή που δημιουργούν ως ομάδα.

xioni.jpg

Οι ίδιοι χρειάστηκε αρκετές φορές να συμβουλευτούν την ιστοσελίδα κάποιου χιονοδρομικού κέντρου, ή να επικοινωνήσουν τηλεφωνικά για να ενημερωθούν ως προς την διαθεσιμότητά του, γι αυτό και αποφάσισαν να κάνουν την ζωή όσων αγαπούν τα χειμερινά σπορ, πιο εύκολη με μία απλή εφαρμογή για smartphones η οποία τους παρέχει τη δυνατότητα να ενημερώνονται σχετικά με τα αγαπημένα τους χιονοδρομικά κέντρα.

vuno-2.jpg

«Κάναμε εξορμήσεις σε χιονοδρομικά, για Snowboard περισσότερο και έχουμε επισκεφθεί πάρα πολλά χιονοδρομικά κέντρα. Πάντα το πρόβλημα μας ήταν το πώς θα βρούμε το χιονοδρομικό αν θα είναι ανοιχτό, σε τι κατάσταση είναι. Είδαμε ότι υπάρχει ένα κενό και ότι δεν υπάρχει σχετική εφαρμογή. Έτσι αποφασίσαμε να κάνουμε αυτό το app», εξηγεί στο Thestival.gr, ο Χρήστος Χρήστου.

Μέσω της εφαρμογής Vuno, μπορείτε να ενημερώνεστε για την κατάσταση λειτουργίας των χιονοδρομικών κέντρων, την διαθεσιμότητα των πιστών και των αναβατήρων, τις καιρικές συνθήκες που επικρατούν καθώς και να βλέπετε ζωντανή εικόνα από στατικές ή live κάμερες.

«Είναι εύχρηστο, μοντέρνο και πιστεύουμε δίνει την πληροφορία που θέλει ο χρήστης αό ένα χιονοδρομικό», αναφέρει ο Χρήστος.

Μπορείτε επίσης να αντλήσετε βασικές πληροφορίες για τις εγκαταστάσεις, χρήσιμα τηλέφωνα και σελίδες κοινωνικής δικτύωσης.

Η εφαρμογή είναι δωρεάν και διαθέσιμη για Android & iOS και μπορείτε να την βρείτε στο:

https://vuno.app

vuno-1.jpg

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.