Κατάληψη πραγματοποίησαν σήμερα οι μαθητές του Γενικού Λυκείου Ασσήρου, καθώς εδώ και τέσσερις μήνες δεν λειτουργεί το σχολικό κυλικείο.

Όπως ανέφερε στο lagadas.net ο διευθυντής του Γυμνασίου Ασσήρου Νίκος Καλτσής, «ο ιδιοκτήτης του κυλικείου παραιτήθηκε το Σεπτέμβριο καθώς συνταξιοδοτούνταν, με αποτέλεσμα από τις αρχές του σχολικού έτους το κυλικείο που εξυπηρετεί τις δύο σχολικές μονάδες (Γυμνάσιο και Λύκειο) να είναι κλειστό. Όμως ακόμη δεν έχει γίνει η διαδικασία για την δημοπράτηση του κυλικείου, παρότι υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον από ανθρώπους που θέλουν να το αναλάβουν».

Η σύμβαση του κυλικείου έληξε τον Νοέμβριο του 2019, όπως και στα κυλικεία των άλλων σχολικών μονάδων, όμως δόθηκε παράταση ως το τέλος του σχολικού έτους. Ο ιδιοκτήτης αποφάσισε να αποχωρήσει νωρίτερα λόγω συνταξιοδότησης. Το κυλικείο εξυπηρετούσε τις ανάγκες των δύο σχολικών μονάδων (Γυμνάσιο και Λύκειο Ασσήρου) με δυναμική άνω των 250 μαθητών, οι οποίοι πολλές φορές πηγαίνουν στο κυλικείο του δημοτικού σχολείου που βρίσκεται σε κοντινή απόσταση ακόμη και για ένα μπουκαλάκι νερό. «Βγαίνουν στον κεντρικό δρόμο και αυτό μπορεί να δημιουργήσει επικινδυνότητα» αναφέρει ο κ. Καλτσής.

Μιλώντας στο lagadas.net ο πρόεδρος της σχολικής επιτροπής δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Κώστας Μπίκας, τόνισε πως «μέσα στο επόμενο δεκαήμερο θα βγάλουμε την προκήρυξη για τις σχολικές μονάδες όπου δεν λειτουργούν κυλικεία. Πρόκειται για το Γυμνάσιο-Λύκειο Ασσήρου και για το 1ο και 2ο Γυμνάσιο Λαγκαδά, όπου ο ιδιοκτήτης του κυλικείου αποχώρησε πριν από τις γιορτές. Υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον» ανέφερε σχετικά.