Ανακουφισμένη η οικογένεια του Έλληνα ναυτικού, ο οποίος ύστερα από 39 ημέρες απελευθερώθηκε από τους πειρατές που τον είχαν απαγάγει μαζί με άλλα τρία άτομα στο Τόγκο, στις 4 Νοεμβρίου.

Ο πατέρας του 20χρονου δόκιμου μηχανικού, αλλά και η αδερφή του μιλώντας στο protothema.gr εμφανίστηκαν ικανοποιημένοι και ευτυχισμένοι που ο άνθρωπός τους αφέθηκε ελεύθερος και περιμένουν να επιστρέψει και πάλι στην Ελλάδα.

Όπως επισήμαναν και οι δυο ακόμη δεν έχουν καταφέρει να επικοινωνήσουν μαζί του για να τον ακούσουν αφού ακόμη υπάρχουν κάποια διαδικαστικά που πρέπει να γίνουν.

«Είμαι πάρα πολύ χαρούμενος. Μάθαμε ότι απελευθερώθηκε κι ότι είναι καλά στην υγεία του. Δεν έχω μιλήσει ακόμα μαζί του στο τηλέφωνο και περιμένω με αγωνία νέα του. Δεν ξέρω πότε θα έρθει στην Ελλάδα και στο σπίτι μας γιατί πρέπει να του βγάλουν visa και αν δεν μπορέσουν σήμερα, λογικά από Δευτέρα. Δεν γνωρίζω περισσότερα, περιμένουμε ενημέρωση και ανυπομονούμε να τον σφίξουμε στην αγκαλιά μας, το παλικάρι μας», είπε στο protothema.gr ο πατέρας του 20χρονου. Ενώ από την πλευρά της η αδερφή του είπε: «Ακόμη δεν έχουμε νέα του, δεν έχουμε μιλήσει μαζί του. Είμαστε ευτυχισμένοι και περιμένουμε να επιστρέψει γρήγορα κοντά μας».

Ο Έλληνας ναυτικός είχε πέσει θύμα απαγωγής στις 4 Νοεμβρίου μαζί με άλλα τρία άτομα. Εκτός από τον 20χρονο Έλληνα αφέθηκαν ελεύθεροι άλλοι δύο όμηροι, ο τρίτος όμηρος από τις Φιλιππίνες έχασε τη ζωή του, σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας.