Αυτοί δικαιούνται κοινωνικό μέρισμα- Αναλυτικά τα ποσά

|
THESTIVAL TEAM

Το κοινωνικό μέρισμα ανακοίνωσε σήμερα Πέμπτη, από το βήμα της Βουλής, ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας.

Έως τα Χριστούγεννα θα μοιραστεί συνολικά το ποσό των 175 εκατ. ευρώ σε 250.000 νοικοκυριά με στόχο την ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής.

Ο κ. Σταϊκούρας ανέφερε πως με το υπεροπλεόνασμα που δημιουργήθηκε το 2ο εξάμηνο του 2019 θα χορηγηθεί έκτακτη ενίσχυση σε ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες.

Όπως επισήμανε ο υπουργός Οικονομικών, έκτακτη ενίσχυση ύψους 700 ευρώ ανά νοικοκυριό χορηγείται σε 250.000 νοικοκυριά, με 953.000 μέλη, που ανήκουν στις ακόλουθες κοινωνικές ομάδες: 

«Με το φορολογικό νομοσχέδιο η κυβέρνηση επιδιώκει και επιτυγχάνει την ενίσχυση της επανεκκίνησης της οικονομίας με ελάφρυνση της φορολογίας σε φυσικά και νομικά πρόσωπα, με διεύρυνση της φορολογικής βάσης με χτύπημα της φοροδιαφυγής ως στοιχειό κοινωνικής δικαιοσύνης. Η κυβέρνηση της ΝΔ δεν εκφράζει πολιτικές με ταξικό πρόσωπο» επισήμανε ο υπουργός.  

Αναλυτικά το κοινωνικό μέρισμα θα διανεμηθεί σε δικαιούχους που ανήκουν σε τέσσερις κατηγορίες:

1η κατηγορία: Πολύτεκνες οικογένειες με τέσσερα ή περισσότερα παιδιά και το συνολικό ετήσιο εισόδημα να μην υπερβαίνει τις 20.000 ευρώ

2η κατηγορία: Οικογένεια με τον ένα γονέα μακροχρόνια άνεργο και ένα εξαρτώμενο μέλος και το συνολικό ετήσιο εισόδημα να μην υπερβαίνει τις 15.000 ευρώ

3η κατηγορία: Οικογένεια και με τους δύο γόνεις γονείς βραχυχρόνια άνεργους και ένα εξαρτώμενο μέλος και το συνολικό ετήσιο εισόδημα να μην υπερβαίνει τις 15.000 ευρώ

4η κατηγορία: Οικογένειες με τουλάχιστον ένα εξαρτώμενο μέλος ΑΜΕΑ έως 24 ετών

Όπως τονίστηκε τουλάχιστον ένας από τους δύο γονείς θα πρέπει να διαμένει μόνιμα και νόμιμα στην Ελλάδα τα τελευταία 10 έτη, ενώ και οι δύο γονείς πρέπει να είναι φορολογικοί κάτοικοι Ελλάδος και το άθροισμα των καταθέσεών τους να μην υπερβαίνει τα 20.000 ευρώ.

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.