Αντίθετος στο ενδεχόμενο να δημιουργηθεί κέντρο κλειστού τύπου για τη φιλοξενία προσφύγων στο δήμο Χερσονήσου, εμφανίστηκε ο δήμαρχος της περιοχής Γιάννης Σέγκος.

Ο κ. Σέγκος υποστήριξε ότι έγινε μια προσέγγιση κυβερνητικών παραγόντων για το πεδίο βολής στην περιοχή των Γουβών ωστόσο ο κ. Σέγκος εμφανίζεται κάθετα αντίθετος σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

"Είμαστε αντίθετοι στο ενδεχόμενο"

Ο κ. Σέγκος σημείωσε ότι «αυτή η δομή είναι ουτοπιστική και ανεδαφική για έναν τουριστικό δήμο. Είναι παράλογο να μεταφέρονται τέτοιες δομές από τον ένα τουριστικούς προορισμό σε άλλο, δεν υπάρχει λογική. Το σημείο το οποίο διερευνάται είναι 150 μέτρα από το χωριό των Γουβών και 1.300 από πρώην αμερικανική βάση Γουρνών. Δεν μπορεί να γίνει μια δομή φιλοξενίας προσφύγων (hot spot) στην τουριστική περιοχή όπως είναι ο δήμος Χερσονήσου, μιλάμε για το παραλιακό μέτωπο».

Είπε, μάλιστα ότι κατανοεί την έκταση που έχει πάρει το ζήτημα του προσφυγικού και όπως όλα δείχνει διερευνώνται και άλλοι δήμοι της Κρήτης ώστε να φιλοξενήσουν πρόσφυγες. Ωστόσο όπως ξεκαθαρίζει είναι διαφορετικό να φιλοξενούνται πρόσφυγες σε σπίτια και κατοικίες και εντελώς άλλο το σκεπτικό της δημιουργίας δομών για το σκοπό αυτό.

Το θέμα αναμένεται να τεθεί στην ΠΕΔ Κρήτης.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ιστοσελίδας neakriti.gr, προβλέπεται η δημιουργία κλειστών προαναχωρησιακών κέντρων στα οποία οι μετανάστες θα παραμένουν έγκλειστοι μέχρι να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες παραχώρησης ασύλου, σε πρώτη φάση, σε Χίο, Σάμο, Λέσβο, Λέρο και Κω, ενώ στον σχεδιασμό, στην επόμενη φάση, περιλαμβάνεται και η Κρήτη, όπως αναφέρει η ιστοσελίδα neakriti.gr.