Συνεχίζεται η συγκέντρωση ανθρωπιστικής βοήθειας για τους σεισμόπληκτους της Αλβανίας από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας. Καθημερινά πλήθος κόσμου καταθέτει τρόφιμα και άλλα είδη πρώτης ανάγκης στα σημεία συγκέντρωσης.

«Οφείλουμε να δείξουμε ανθρωπιά και αλληλεγγύη στα αδέρφια μας που έχουν πληγεί από τον φονικό σεισμό. Από την Παρασκευή έχουν συγκεντρωθεί τρεις τόνοι ανθρωπιστικής βοήθειας» δήλωσε ο Τομεάρχης Κοινωνικής Αλληλεγγύης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, Δημήτρης Ασλανίδης, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΙ.

Η συγκέντρωση ανθρωπιστικής βοήθειας θα συνεχιστεί μέχρι το απόγευμα της Τετάρτης, 4 Δεκεμβρίου. Την επόμενη ημέρα θα συγκεντρωθεί στη Θεσσαλονίκη όλος ο όγκος της ανθρωπιστικής βοήθειας από τις υπόλοιπες περιφερειακές ενότητες της Κεντρικής Μακεδονίας. Την Παρασκευή, 6 Δεκεμβρίου, τα δέματα αγάπης θα μεταφερθούν με φορτηγά στο Δυρράχιο και το Θουμάνι της Αλβανίας. Της αποστολής θα προΐσταται ο κ. Δημήτρης Ασλανίδης, ως συντονιστής της δράσης.

Δείτε το απόσπασμα με το ρεπορτάζ για τη συγκέντρωση ανθρωπιστικής βοήθειας από την εκπομπή "Καλημέρα" του Γιώργου Αυτιά: