Υπό κατάληψη τελεί από το μεσημέρι της Τετάρτης το Χατζηγιάννειο Πνευματικό Κέντρο Λάρισας από ομάδα αντιεξουσιαστών.

Όπως αναφέρεται σε ανάρτησή τους: «αυτή τη στιγμή κόσμος, αντιφασίστες, αντιφασίστριες, μετά από απόφαση συνέλευσης, έχουμε μπει στο Χατζηγιάννειο στο κέντρο της Λάρισας και θα μείνουμε εδώ μέχρι το βράδυ ώστε να αποτραπεί η εκδήλωση της ρατσιστικής δημοτικής παράταξης Λαρισαίων Κοινόν . Καλούμε 15:00 ανοιχτή συνέλευση, καλούμε κόσμο να στηρίξει άμεσα… ΑΝΟΙΧΤΟ ΧΑΤΖΗΓΙΑΝΝΕΙΟ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗ ΞΕΝΟΦΟΒΙΑ Υ.Γ. όλες οι υπόλοιπες δραστηριότητες εντός χώρου συνεχίζονται κανονικά».

Σύμφωνα με το onlarissa.gr, η δημοτική παράταξη «Λαρισαίων Κοινόν» διοργανώνει ανοιχτή δημόσια εκδήλωση στο Χατζηγιάννειο Δημοτικό Πνευματικό Κέντρο Λάρισας για το βράδυ με θέμα «Παράνομη Μετανάστευση: Τοπικές Κοινωνίες και Υπόγεια Εισβολή» με ομιλητές τους Ρωμανό Κωνσταντίνο, Καθηγητή Φιλοσοφίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου και Διδάκτορα του Πανεπιστημίου της Χαϊδελβέργης, συγγραφέα των βιβλίων «Από την Εθνοκτονία στην Αφύπνιση», «Ελληνιστικό Ισλάμ» κ.α. ο οποίος θα αναπτύξει την εθνική και κοινωνική διάσταση του Μεταναστευτικού.

Ο επικεφαλής της οργάνωσης τονίζει πως η εκδήλωση θα γίνει κανονικά. Συγκεκριμένα τόνισε πως: «Έχουμε επισκεφθεί τόσο τον εισαγγελέα όσο και την αστυνομία ζητώντας την εφαρμογή του νόμου. Το βράδυ θα πάμε κανονικά για να γίνει η εκδήλωση. Ας αναλάβουν όλοι τις ευθύνες τους».