Την απόγνωση της για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί σχετικά με τα δρομολόγια του ΟΑΣΘ, εκφράζει με κείμενο που έστειλε στο Thestival.gr, μία επιβάτιδα που μετακινείται με τα λεωφορεία του Οργανισμού.

Όπως αναφέρει στην καταγγελία της περιμένει μία και μίαμιση ώρα στο λεωφορείο, ενώ όταν αυτό φτάνει στην στάση, πολλές φορές είναι ασφυκτικά γεμάτο.

«Εγώ προσωπικά μετακινούμαι καθημερινά γύρω στις 2 το μεσημέρι με το λεωφορείο της γραμμής 10 από Καμάρα προς Χαριλάου και αντίστροφα. Για να καταλάβετε σε τι σημείο έχουμε φτάσει, για ένα δρομολόγιο ενός τετάρτου-20λεπτου υπό κανονικές συνθήκες, εγώ είμαι στη στάση μία-μιάμιση ώρα πριν, για να έχω πιθανότητα να χωρέσω σε ένα από τα λεωφορεία της γραμμής 10 προς Χαριλάου!! Και δεν είναι μόνο αυτό! Δεν περιμένω καν στη στάση της Καμάρας το λεωφορείο, γιατί εκεί δεν υπάρχει περίπτωση να καταφέρω να μπω, αφού σχεδόν πάντα δεν ανοίγουν οι πόρτες από τον τόσο κόσμο που είναι ήδη μέσα, οπότε πηγαίνω δυο-τρεις στάσεις πίσω, μήπως κι έχει λιγότερο κόσμο και καταφέρω να χωρέσω!

Το χειρότερο είναι βέβαια ότι στην ίδια θέση με εμένα βρίσκονται πολλοί ακόμα άνθρωποι καθημερινά, με αποτέλεσμα να επικρατεί ένταση και να είμαι μάρτυρας ενός τουλάχιστον καβγά καθημερινά είτε μεταξύ πολιτών και οδηγού είτε πολιτών μεταξύ τους! Υπό αυτές τις συνθήκες όσο καλή και θετική διάθεση και να έχεις ξεκινώντας για τον χώρο εργασίας σου, καταλήγεις να είσαι ψυχικά και σωματικά κουρασμένη και εκνευρισμένη από όλη αυτήν την ανούσια ταλαιπωρία της μεταφοράς!», αναφέρει στο κείμενο που έστειλε στο Thestival.gr.

«Είναι τουλάχιστον λυπηρό και δείγμα τριτοκοσμικής χώρας, τα μέσα μαζικής μεταφοράς να μην είναι προσιτά στους πολίτες και να κάνεις υπερπροσπάθεια για να τα χρησιμοποιήσεις! Όσο έχει το μονοπώλιο ο ΟΑΣΘ και δεν υπάρχει εναλλακτικός τρόπος μετακίνησης, δε θα αλλάξει τίποτα»,  προσθέτει.

«Σας αποστέλλω το συγκεκριμένο κείμενο με την ελπίδα να ακουστεί η φωνή μας, για να μη νομίζουν κιόλας ότι εξυπηρετούν αξιοπρεπώς τους πολίτες οι υπεύθυνοι του ΟΑΣΘ. Απλώς είμαστε αναγκασμένοι να υπομένουμε όλη αυτή την ταλαιπωρία, επειδή δεν έχουμε εναλλακτικό τρόπο να μετακινηθούμε. Υπάρχουν και τα ταξί θα μου πείτε, τα οποία άπειρες φορές αναγκάζομαι να χρησιμοποιώ, όταν δε με χωράει το λεωφορείο! Απλώς δε συμφέρουν το πορτοφόλι για καθημερινή μετακίνηση. Μας έχει φάει ήδη 30 ευρώ ο ΟΑΣΘ για τη μηνιαία κάρτα, για να μας αφήνει κιόλας απ' έξω, οπότε πού να μας φτάσουν και για ταξί;;», καταλήγει.