Παράσταση διαμαρτυρίας ενάντια στην εισβολή των τουρκικών δυνάμεων στη Βόρεια Συρία θα πραγματοποιήσει σήμερα το απόγευμα η δημοτική παράταξη "Μένουμε Θεσσαλονίκη".

Η κινητοποίηση είναι προγραμματισμένη για τις 7 το απόγευμα, στη συμβολή των οδών  Δημητρίου και Μανωλάκη Κυριακού, κοντά στο Τούρκικο Προξενείο.

"Ενώνουμε την φωνή μας απέναντι στην πολεμική βαρβαρότητα, ενάντια στην εισβολή της Τουρκίας στη Β. Συρία, ενάντια στην κατάφωρη παραβίαση του Διεθνούς Δικαίου και σε ακόμη μια απόπειρα γενοκτονίας του Κούρδικου λαού. Για να σταματήσουμε την Τουρκία, το κράτος τραμπούκο, που αποτελεί κίνδυνο για την ειρήνη και την ελευθερία των λαών στην περιοχή",σημειώνει στο κάλεσμά της η παράταξη "Μένουμε Θεσσαλονίκη".

Τετάρτη 16/10, στις 19:00: Παράσταση διαμαρτυρίας στο Τούρκικο Προξενείο Θεσσαλονίκης, στην Αγίου Δημητρίου και Μανωλάκη Κυριακού (στο παρκάκι κοντά στο Προξενείο)

Ενώνουμε την φωνή μας απέναντι στην πολεμική βαρβαρότητα, ενάντια στην εισβολή της Τουρκίας στη Β. Συρία, ενάντια στην κατάφωρη παραβίαση του Διεθνούς Δικαίου και σε ακόμη μια απόπειρα γενοκτονίας του Κούρδικου λαού. Για να σταματήσουμε την Τουρκία, το κράτος τραμπούκο, που αποτελεί κίνδυνο για την ειρήνη και την ελευθερία των λαών στην περιοχή.

Γιατί ο Ελληνισμός του Πόντου, της Μ.Ασίας, της Κύπρου, οι Αρμένιοι, οι Κούρδοι, οι Ασσύριοι, ξέρουμε καλά εδώ και έναν αιώνα από σφαγές γενοκτονίες και εκτοπίσεις. Γιατί νοιώθουμε πως ο αγώνας των Κούρδων για ελευθερία είναι και δική μας υπόθεση.

Για να καταδείξουμε την υποκρισία της λεγόμενης διεθνούς κοινότητας, που φέρει ακέραια την ευθύνη για την ανατίναξη της Μ.Ανατολής και τώρα παζαρεύει με τον Ερντογάν, βάζοντας πλάτη στα εγκλήματα του.

Γιατί η εισβολή είναι μια ανοιχτή παραβίαση της συνθήκης της Λωζάνης. Γιατί, σήμερα είναι η Βόρεια Συρία και οι Κούρδοι, αύριο η Κύπρος με τις παράνομες γεωτρήσεις και την μονιμοποίηση της κατοχής και του εποικισμού, τα νησιά του Αιγαίου με τις στρατιωτικές προκλήσεις και την μετατροπή των μεταναστευτικών ροών σε εργαλείο γκριζαρίσματος της Κυριαρχίας.

Αλληλεγγύη στη Συρία και τον Κούρδικο Λαό.