Θλίψη και οργή προκαλούν οι εικόνες και η είδηση από την Κίμωλο με τις δεκάδες θανατώσεις από δηλητηρίαση με φόλα σε γατάκια του νησιού.

Με ανάρτηση στα social media, κάτοικοι του νησιού γνωστοποιούν την άθλια κατάσταση που επικρατεί στο νησί αυτές τις μέρες μετά απ αυτη την αποτρόπαια πράξη.

Διαβάστε τι λέει ο καταγγέλλων:

προφανώς όλοι έχετε δει ότι τα τελευταία χρόνια κοινοποιώ διαρκώς φωτογραφίες από την Κίμωλο, συνήθως εικόνες από το πανέμορφο χωριό και τις ειδυλλιακές παραλίες του νησιού, προτρέποντας σας να το επισκεφτείτε.

Πολλοί από εσάς μου έχετε ζητήσει πληροφορίες για το πως θα περάσουν τις διακοπές τους καθώς ξέρουν ότι είμαι ερωτευμένος με τον τόπο (αν και είμαι απλός «επισκέπτης»).

Αυτή την φορά είμαι αναγκασμένος να κοινοποιήσω μια διαφορετική αλήθεια, μια αλήθεια που όταν περνάει το καλοκαίρι και χαμηλώνει η φασαρία κάνει την εμφάνιση της (και δεν είναι πρώτη φορά).

Θρασύδειλοι δολοφονούν με φόλες ανυπεράσπιστα γατάκια (τουλάχιστον 25 σήμερα) όπως πληροφορήθηκα από δημοσίευση του φίλου Νικος Τσακωνας, γατάκια που με προσωπικό κόπο, χρόνο και έξοδα εμείς και αρκετοί ακόμα ταΐζουμε όλο το καλοκαίρι είναι νεκρά.

Καλώ προσωπικά τον δήμαρχο του νησιού Κωνσταντίνος Βεντούρης να πάρει θέση επί του θέματος, ο δήμος είναι αρμόδιος σύμφωνα με το Ν. 4039/2012 (ΦΕΚ Α’15/02.02.12) και να κινήσει της απαραίτητες διαδικασίες όπως προβλέπονται για την στείρωση, σίτιση και προστασία αυτών.

Αν ο δήμος δεν πάρει άμεσα θέση και δεν αναλάβει τις ευθύνες που του αντιστοιχούν, σε συνεργασία με φιλοζωικές οργανώσεις θα κινήσουμε όλες τις προβλεπόμενες από τον νόμο διαδικασίες.

Όπως αναφέρει το cyclades24.gr, σχετικά με την θανάτωση γατιών η οποία δυστυχώς συνέβη στο νησί της Κιμώλου ο Δήμαρχος Κιμώλου κ. Κωνσταντίνος Βεντούρης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Είμαστε όλοι συγκλονισμένοι και καταδικάζουμε το απεχθές αυτό γεγονός. Από  την πρώτη στιγμή όλοι στον Δήμο προσπαθούμε να εντοπίσουμε τους
υπεύθυνους. Καταβάλλουμε προς το σκοπό αυτόν κάθε δυνατή προσπάθεια και

καλούμε όποιον γνωρίζει το παραμικρό ή έχει στη διάθεσή του στοιχεία για αυτό που

συνέβη να τα παρέχει στο Δήμο Κιμώλου, έτσι ώστε να τα παραδώσουμε στη

Δικαιοσύνη.

Η αντιμετώπιση παρόμοιων τραγικών περιστατικών μπορεί να γίνει με την βοήθεια

όλων των Κιμωλιατών στους οποίους ο Δήμος απευθύνεται σε μια προσπάθεια

προστασίας και περιφρούρησης της ίδιας μας της κοινωνίας. Παράλληλα, ο Δήμος

φροντίζει ήδη για την πρόληψη παρόμοιων τραγικών γεγονότων, ενώ ήδη έχουμε

υποβάλλει μήνυση κατ’ αγνώστων, η οποία ελπίζουμε σύντομα να βοηθήσει στον

εντοπισμό και σύλληψη των δραστών, ενώ θα συνεργαστεί απόλυτα με τις Αρχές στα
πλαίσια αυτά.

Ακόμη ο Δήμος έχει προχωρήσει σε σχεδιασμό μέτρων πρόληψης ελέγχου του

πληθυσμού των αδέσποτων ζώων, και όχι μόνο σε κατασταλτικά μέτρα, τα οποία θα

ενεργοποιήσει με αφορμή το συγκεκριμένο γεγονός.

Ας προσπαθήσουμε να μην ξανασυμβεί κάτι τέτοιο που πέρα από όλα τα άλλα

αποτελεί στίγμα για τον πολιτισμό μας και προσβάλλει βάναυσα όλους μας.