Για την ανείπωτη τραγωδία που έζησαν το πρωί της 27ης Σεπτεμβρίου, όταν η βάρκα που επέβαιναν ανετράπη στις Οινούσσες μίλησαν Τούρκοι πρώην δικαστές, Φατμά και Νασίρ Ισίκ που έχασαν τα δύο τους παιδιά στο ναυάγιο.

Οπως είπαν μιλώντας στο Euronews, οι δύο δικαστές εγκατέλειψαν την χώρα τους προκειμένου να γλιτώσουν από τις διώξεις του Τούρκου προέδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στον απόηχο του αποτυχημένου πραξικοπήματος. Πλήρωσαν 7.000 ευρώ στα κυκλώματα των διακινητών στο Αιγαίο, ωστόσο δεν κατάφεραν να ξεγελάσουν τον θάνατο. Υπενθυμίζεται ότι στο ναυάγιο συνολικά έχασαν τη ζωή του πέντε παιδιά και δύο γυναίκες.

Οι περιγραφές των δικαστών που έχασαν τα παιδιά τους στις Οινούσσες

«Ηταν πολύ τρομακτικό. Η θάλασσα ήταν πολύ σκοτεινή τα παιδιά μας έφυγαν από τα χέρια μας και πέθαναν», λέει η Φατμά Ισίκ. «Τα παιδιά δεν ήταν πουθενά. Μια δύο φορές κολύμπησα γύρω από τη βάρκα. Δεν μπορούσα να βρω τα παιδιά. Πιαστήκαμε από τη βάρκα. Ημασταν σε κατάσταση σοκ» αναφέρει ο σύζυγός της στην κάμερα του Euronews.

«Δεν μπορούσαμε να ζήσουμε, να βρούμε δουλειά, φοβόμασταν μήπως συλληφθούμε γι αυτό κάναμε το ταξίδι. Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού σκεφτόμουν τον μικρό Αϊλάν. Σκεφτόμουν μήπως πάθαιναν το ίδιο και τα δικά μου παιδιά. Δυστυχώς είχαν την ίδια τύχη. Εύχομαι να μην πεθάνουν άλλα παιδιά», συνεχίζει η Φατμά Ισίκ.