Μοτοσυκλετιστές ζητούν να μετατραπεί σε parking η αριστερή λωρίδα στην Τσιμισκή

|
THESTIVAL TEAM

Την δική του πρόταση καταθέτει ο Μ.Ο.Θ. (Μοτοσυκλετιστικός Όμιλος Θεσσαλονίκης) για θέσεις parking στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, με αφορμή όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του, τη σωρεία προστίμων που έχουν επιβληθεί το τελευταίο χρονικό διάστημα, για παράνομη στάθμευση στο κέντρο της πόλης.

Ζητούν συνάντηση με τη διοίκηση του δήμου Θεσσαλονίκης προκειμένου να καταθέσουν την πρότασή τους για μετατροπή της αριστερής λωρίδας της Τσιμισκή, σε χώρο parking για μοτοσυκλέτες.

Αναλυτικά η ανακοίνωση – πρόταση του Μ.Ο.Θ:

Με αφορμή την βροχή κλήσεων για παράνομη στάθμευση που δέχτηκαν το τελευταίο 20ημερο οι μοτοσικλετιστές της πόλης μας και επειδή το τελευταίο διάστημα, ο Δήμος Θεσσαλονίκης εφαρμόζει στο πρόβλημα του παρκαρίσματος μοτοσυκλετών στην πόλη, μόνο μέτρα τιμωρίας (πρόστιμα κλπ), χωρίς να δίνει λύσεις, (όπως θα ήταν αυτονόητο ως αρχή της πόλης) ο Μ.Ο.Θ. δεν στέκεται αμέτοχος και θα προτείνει λύσεις. Γιατί η μοτοσυκλέτα στο κέντρο της πόλης είναι η λύση και όχι το πρόβλημα! Ως αρχική πρόταση, προτείνουμε την παρακάτω απεικονιζόμενη λύση, σε πρώτη φάση για την οδό Τσιμισκή. Αφού επί 10 χρόνια το λιγότερο, η αριστερή λωρίδα κυκλοφορίας του δρόμου είναι μονίμως κατειλημμένη με παράνομα παρκαρισμένα αυτοκίνητα , μπορεί εύκολα να μετατραπεί ως πάρκινγκ μοτοσυκλετών και παράλληλα μιας λωρίδας κίνησης ποδηλάτων. Η χρήση δικύκλων τα τελευταία 10 χρόνια έχει τριπλασιαστεί στην πόλη μας και τα τελευταία πάρκινγκ μοτοσυκλετών έγιναν περίπου πριν 10 χρόνια πάλι μετά από πρόταση του Μ.Ο.Θ. προς τον τότε αντιδήμαρχο.

Παρακάτω μπορείτε να δείτε παράδειγμα σύγχρονων ευρωπαϊκών πόλεων που εδώ και χρόνια έχουν δώσει χώρο στις μοτοσυκλέτες στο κέντρο της πόλης διότι έχει γίνει από νωρίς αντιληπτό ότι η λύση στο κυκλοφοριακό των πόλεων είναι η μοτοσυκλέτα.

vdfvdfbsfsb.jpg

Επιδιώκουμε συνάντηση και διαβούλευση γι αυτό το θέμα αρχικά με τον δήμο Θεσσαλονίκης, ώστε να λυθεί μόνιμα το θέμα του κυκλοφοριακού στο κέντρο της πόλης, με την χρήση κινήτρων για κίνηση μοτοσυκλετών στο κέντρο της πόλης όπως γίνεται σε όλες τι σύγχρονες πόλεις της Ευρώπης.

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.