Παράσταση διαμαρτυρίας σήμερα στη Θεσσαλονίκη για τη λειτουργία του ΚΕΘΕΑ

|
ΜΑΓΔΑ ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΥ

Παράσταση διαμαρτυρίας θα πραγματοποιηθεί σήμερα, Τετάρτη 9 Οκτωβρίου στη Θεσσαλονίκη, στις 12:00 το μεσημέρι, στην πλατεία Αριστοτέλους, μπροστά από το Ολύμπιον.

Όπως αναφέρεται στο σχετικό κάλεσμα: «Μέλη, γονείς, εργαζόμενοι και φίλοι του ΚΕΘΕΑ ενώνουμε τις φωνές μας σε δυνατή κραυγή:

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΚΕΘΕΑ!

Έχουμε χρέος να υπερασπιστούμε τον αποτελεσματικό τρόπο λειτουργίας ΚΕΘΕΑ που δίχως λόγο απαξιώνεται από το Υπουργείο Υγείας με την παράλογη απόφαση να καταργηθεί το εκλεγμένο άμισθο Δ.Σ του και να αντικατασταθεί από έμμισθους ημέτερους, που θα διορίζονται από την εκάστοτε κυβέρνηση.

Μαζί μας την Τετάρτη θα βρίσκονται φορείς και συλλογικότητες από τον χώρο της απεξάρτησης και της κοινωνικής φροντίδας που γνωρίζουν το έργο του ΚΕΘΕΑ και αντιτίθενται στην απόφαση αυτή.

Όλοι μαζί στέλνουμε ηχηρό μήνυμα προς τον Υπουργό Υγείας, την Κυβέρνηση και τον Πρωθυπουργό και ζητάμε:

-την άμεση ανάκληση της αυταρχικής ΠΝΠ με την οποία καταλύεται η αυτοδιοίκηση του ΚΕΘΕΑ

-τον τερματισμό της επιχειρούμενης απαξίωσης του ΚΕΘΕΑ και της θεραπευτικής του πρότασης, που βασίζεται στην εσωτερική δημοκρατία και σε συλλογικές διαδικασίες

-την ενίσχυση των δωρεάν δημόσιων προγραμμάτων απεξάρτησης και κοινωνικής ένταξης

-την έναρξη ουσιαστικού διαλόγου για μια εθνική στρατηγική με σεβασμό στα δικαιώματα των ευάλωτων ομάδων.

Η κραυγή διαμαρτυρίας του ΚΕΘΕΑ θα ακουστεί την ίδια μέρα και ώρα σε όλες τις μεγάλες πόλεις όπου υπάρχουν προγράμματα του ΚΕΘΕΑ.

Για άλλη μια φορά χρειάζεται να σταθούμε απέναντι σε επιλογές που δεν είναι προς το συμφέρον της απεξάρτησης.

Όλοι μαζί χρειάζεται να αγωνιστούμε άλλη μια φορά ενάντια σε α-νόητες επιλογές που βάζουν σε κίνδυνο ζωές ανθρώπων, δημιουργώντας αστάθεια , ανασφάλεια και αποσταθεροποιούν έναν από τους σημαντικότερους και αξιόπιστους φορείς κοινωνικής φροντίδας».

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.