Συντετριμμένοι συγγενείς, φίλοι και γνωστοί είπαν χτες το τελευταίο αντίο στην άτυχη καθηγήτρια Φιλοσοφίας του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, Βίκυ Καραβάκου, η οποία άφησε την τελευταία της πνοή μέσα στο ασθενοφόρο, κατά τη μεταφορά της στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων.

Η κηδεία της συζύγου του υποδιοικητή της ΤτΕ Ι. Μουρμούρα έγινε χθες στη Θέρμη της Θεσσαλονίκης, σε ιδιαίτερα βαρύ κλίμα.

Ο φοιτητής, Φάνης Παπαστάθης, ο οποίος ήταν μαζί της στο συνέδριο στην Αρχαία Ολυμπία, είναι σοκαρισμένος. «Ήμασταν σε μια καφετέρια και ένιωσε μια αδιαθεσία και από εκεί πήραν τα πράγματα το δρόμο τους. Δεν είναι καλά κανένας μας αυτή τη στιγμή, ήταν ένας σπουδαίος άνθρωπος, ο οποίος μας είχε σαν παιδιά της» ανέφερε στο Star.

«Και αφού την κρατήσανε 3-4 ώρες αποφασίσανε να την μεταφέρουν με ασθενοφόρο και μια ειδικευόμενη στο νοσοκομείο Ιωαννίνων. Ο σύζυγος της ζήτησε αεροδιακομιδή, δεν έγινε κάτι τέτοιο! Η γυναίκα χάθηκε εντελώς άδικα» ανέφερε από την πλευρά του ο επίκουρος καθηγητής του τμήματος Διεθνών – Ευρωπαϊκών Σπουδών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, Νίκος Βασιλειάδης.

Η καθηγήτρια Φιλοσοφίας του Πανεπιστημίου Μακεδονίας κατέρρευσε στο κέντρο της Ολυμπίας, στις 14:10 το μεσημέρι του Σαββάτου, λόγω καρδιολογικού προβλήατος. Την παρέλαβε το ΕΚΑΒ και διακομίστηκε στο νοσοκομείο του Πύργου.

Εκεί οι γιατροί διέγνωσαν τον κολποκοιλιακό διαχωρισμό. Κρίθηκε απαραίτητο να μεταφερθεί σε νοσοκομείο που διαθέτει καρδιοθωρακοχειρουργική μονάδα κι έτσι αποφασίστηκε να διακομιστεί στο νοσοκομείο των Ιωαννίνων. Όμως, η άτυχη γυναίκα έχασε τη μάχη λίγο πριν την Άρτα.

Η καρδιοθωρακοχειρουργική του Ρίου «έκλεισε το 2017 γιατί ο διευθυντής πήρε την έδρα στο Πανεπιστημιακό νοσοκομείο Αττικό. Είναι πολύ επικίνδυνο για τους ασθενείς γιατί η διακομιδή τους απαιτεί πάνω από 4 ώρες από την ώρα που θα πάθουν το καρδιολογικό πρόγραμμα και είναι σχεδόν αδύνατη η αντιμετώπιση τους» τόνισε ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος.