Στην προειδοποίηση ότι οι αρχαιολόγοι θα προχωρήσουν σε απεργία διαρκείας αν αποφασιστεί η λύση της απόσπασης και της επανατοποθέτησης για το σταθμό Βενιζέλου, προχώρησε η ταμίας του Δ.Σ. του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων, Δέσποινα Κουτσούμπα, στην ειδική συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης για το μετρό.

"Δεν θα βρίσκετε αρχαιολόγο να αποδομήσει τις αρχαιότητες" τόνισε.

Μάλιστα προανήγγειλε νέα προσφυγή στο ΣτΕ και απεργία διάρκειας των Αρχαιολόγων αν αποφασιστεί η απόσπαση και επανατοποθέτηση των αρχαιοτήτων στο σταθμό Βενιζέλου του Μετρό.

Παράλληλα, έκανε λόγο για έναν έτοιμο αρχαιολογικό χώρο και πως θα υπάρξει πρόβλημα αυθεντικότητας αν φύγουν και επιστρέψουν οι αρχαιότητες.

Ακόμα, σχολίασε πως υπάρχει τεχνική λύση για την κατά χώραν ανάδειξη των αρχαιοτήτων "και την δουλεύουμε τα τελευταία δύο χρόνια. Για ποιο λόγο να πάμε πίσω το 2014;

Για ποιό λόγο να ξαναδικαστεί η πόλη;

"Πιστεύω ότι είναι ντροπή μας να λέμε ότι δεν μπορούμε" σημείωσε προσθέτοντας πως στην παρουσίαση της απόσπασης δεν έδειξαν οι άνθρωποι της Αττικό Μετρό ότι "θα χρειαστεί και άλλη ανασκαφή χωρίς να ξέρουμε τι θα βρούμε από κάτω".