Κάλεσμα για συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω δημαρχείο της πόλης απευθύνει μέσω Facebook η "Κίνηση Πολιτών Θεσσαλονίκης για την Προστασία της Πολιτιστικής Κληρονομιάς".

Αφορμή για το κάλεσμα αυτό αποτελεί η σημερινή ειδική συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου του δήμου Θεσσαλονίκης αναφορικά με την εξέλιξη των έργων του Μετρό.

"Με την παρουσία μας (και μια χρωματιστή ομπρέλα ο καθένας) έξω από το Δημαρχείο δηλώνουμε την απαίτηση να παραμείνουν τα αρχαία στο Σταθμό Βενιζέλου και να συνεχιστεί η εκτέλεση του έργου σύμφωνα με το νόμο", τονίζει στην ανακοίνωσή της η "Κίνηση".

Το κάλεσμα είναι για τις 6 το απόγευμα, ώρα δηλαδή που αναμένεται να ξεκινήσει η ειδική συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου.

Αναλυτικά η σχετική ανακοίνωση:

"Η Κίνηση Πολιτών Θεσσαλονίκης για την Προστασία της Πολιτιστικής Κληρονομιάς καλεί σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Δημαρχείο Θεσσαλονίκης τη Δευτέρα 7 Οκτωβρίου, στις 18.00.

Τη Δευτέρα 7 Οκτωβρίου ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης συγκαλεί ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, με μοναδικό θέμα στην Ημερήσια Διάταξη: «Η εξέλιξη των έργων του μετρό της Θεσσαλονίκης-νέα χρονοδιαγράμματα ολοκλήρωσης». Εισηγητής: ο Δήμαρχος, ο Κωνσταντίνος Ζέρβας.

Η Κίνηση έχει ζητήσει να παραστεί εκπρόσωπός της που θα παρουσιάσει τις θέσεις και τα επιχειρήματά μας.

Με την παρουσία μας (και μια χρωματιστή ομπρέλα ο καθένας) έξω από το Δημαρχείο δηλώνουμε την απαίτηση να παραμείνουν τα αρχαία στο Σταθμό Βενιζέλου και να συνεχιστεί η εκτέλεση του έργου σύμφωνα με το νόμο, τις αποφάσεις του ΚΑΣ, τις συμβάσεις που έχουν υπογραφεί και ήδη υλοποιούνται.

Λέμε ΟΧΙ στην απόσπαση των αρχαιοτήτων, τα πολιτικά και οικονομικά συμφέροντα σε βάρος της πόλης.

ΥΓ. Φέρτε μαζί σας απαραιτήτως και μια χρωματιστή ομπρέλα"