Τον λάθος τρόπο με τον οποίο συχνά προσεγγίζουμε τα παιδιά, καλλιεργώντας στερεότυπα, ειδικά σε ό,τι αφορά τα παιχνίδια, ανέλυσε με πολύ εύστοχο τρόπο ο γνωστός συγγραφέας Αύγουστος Κορτώ, σε ανάρτησή του στο facebook.

Αφορμή για το ξέσπασμά του στάθηκε μια «λίστα» νηπιαγωγείου που κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο και ανέφερε ότι τα αγοράκια μπορούν να φέρουν ό,τι θέλουν αλλά μόνο τα κορίτσια μπορούν να φέρουν κουζινικά, πλαστικά φρούτα και ζωάκια.

Ο Αύγουστος Κορτώ, με χιούμορ και αυτοσαρκασμό, στοιχεία που τον διακρίνουν, εξηγεί πως κι αυτός ως παιδί έπαιζε με «αγορίστικα» παιχνίδια, τον Σκέλετορ, αυτοκινητάκια, είχε πρότυπο τον Νίκο Γκάλη, κλπ

«ΚΑΙ ΜΟΛΑΤΑΥΤΑ ΒΓΗΚΑ ΑΔΕΡΦΑΡΑ», καταλήγει εμφατικά και με μια κόκκινη καρδούλα κλείνει την συζήτηση.

Δείτε την ανάρτησή του:

«Με αφορμή την αηδία του νηπιαγωγείου που κυκλοφορεί - όπου τα αγοράκια φέρνουν Ο,ΤΙ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΓΟΥΣΤΑΡΟΥΝ και τα κοριτσάκια πρέπει να 'ρθουν εξοπλισμένα με κουζινικά, μπουγαδόσκοινα και βουρτσάκια χέστρας - έχω να καταθέσω την εξής απλή καίτοι συντριπτική περίπτωση πανωλεθρίας των (πάντα φαιδρών, πάντα τυραννικών κι αποτυχημένων) έμφυλων στερεοτύπων.

Όταν ήμουν μικράκι, το αγαπημένο μου παιχνίδι ήταν ο κούκλος Skeletor, κι έπειτα τα αυτοκινητάκια μου, οι πλαστικοί δεινόσαυροι, και μια φωσφοριζέ μπάλα από καρότσα Ντάτσουν. Διάβαζα με λύσσα το 4 Τροχοί του μπαμπά μου, μάζευα αυτοκόλλητα Μουντιάλ σαν παρλιακό, και το ίνδαλμά μου ήταν ο τεράστιος γείτονάς μας (Καλαμαριώτης γαρ) Νίκος Γκάλης.

ΚΑΙ ΜΟΛΑΤΑΥΤΑ ΒΓΗΚΑ ΑΔΕΡΦΑΡΑ».