Πορεία διαμαρτυρίας με αφορμή τον νέο αναπτυξιακό νόμο που προωθεί η κυβέρνηση, πραγματοποιούν αυτή την ώρα μέλη του ΠΑΜΕ στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Τα μέλη του ΠΑΜΕ αντιδρούν όπως τονίζουν:

«Στον οριστικό ενταφιασμό των κλαδικών συμβάσεων, την ενίσχυση των ενώσεων προσώπων που η σύμβαση τους θα υπερισχύει της κλαδικής, την θέσπιση "ηλεκτρονικού μητρώου, καθώς και την ηλεκτρονική ψηφοφορία για απεργίες και συνελεύσεις, την κατάργηση του ελάχιστου δικαιώματος για μονομερή προσφυγή στον ΟΜΕΔ, για τη θέσπιση του ηλεκτρονικού μητρώου».

pame-32.jpg

Μιλώντας στο Thestival.gr ο Κυριάκος Τσιαούσης, πρόεδρος του Συνδικάτου Εργαζομένων Τουριστικών – Επισιτιστικών Επιχειρήσεων, ανέφερε: "Σήμερα εδώ δίνουμε μια ακόμα ουσιαστική απάντηση στις μεθοδεύσεις, οι οποίοι με ένα νόμο έκτρωμα που έχουν φέρει προς ψήφιση, επιθυμούν να βάλουν το μαχαίρι πιο βαθιά στα δικαιώματα των εργαζομένων. Είναι ξεκάθαρη η ευθύνη της νέας Κυβέρνησης όπως ξεκάθαρη είναι και όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων και είναι βαθιά νυχτωμένοι αν νομίζουν ότι θα μείνουν αναπάντητοι. Ο εργαζόμενος λαός βγάζει τα συμπεράσματά του, ποιος είναι φίλο; και ποιος εχθρός. Ακόμα πιο δυναμική απάντηση θα πάρουν στην επόμενη μάχη, στην απεργιακή κινητοποίηση στις 24 του μήνα".

Η πορεία ξεκίνησε από το άγαλμα Βενιζέλου, θα κινηθεί στους οδούς Εγνατία, Αγίας Σοφίας, Τσιμισκή και θα καταλήξει εκεί από όπου και ξεκίνησε στο άγαλμα Βενιζέλου.