Ποντίκια σε θάλαμο ασθενών στο Νοσοκομείο Κιλκίς, εντοπίστηκαν την περασμένη Κυριακή, όπως καταγγέλλει το Σωματείο Εργαζομένων του Νοσοκομείου.

Ειδικότερα σύμφωνα με την καταγγελία του Σωματείου, το περιστατικό συνέβη σε τμήμα της Α΄ πτέρυγας (κατασκευής 1937). Οι ασθενείς μεταφέρθηκαν σε άλλο τμήμα για φιλοξενία.

«Η σύμβαση με την εταιρεία  απολύμανσης και εξολόθρευσης  έληξε πριν ένα μήνα στις 09/08/2019. Δυστυχώς παρά τον έλεγχο που πραγματοποίησε το υγειονομικό Κιλκίς την 20/09/2017 και την έκθεση αυτοψίας που εξέδωσε σε παρόμοιο περιστατικό δεν πάρθηκαν όλα τα αναγκαία μέτρα και ιδού τα αποτελέσματα. 

Στην ίδια πτέρυγα την 16/06/2019 κατέρρευσε σοβάς οροφής, την 26/01/2019 κατέρρευσε πλάκα ψευδοροφής δίπλα σε νοσηλευόμενο ασθενή και την  05/10/2018 ασκούμενη Βοηθός Ιατρικών και Βιολογικών Εργαστηρίων τραυματίστηκε ευτυχώς ελαφρά από πτώση σοβάδων. Εκτός από τους θαλάμους του 1ου  ορόφου, παρατηρήθηκε πτώση σοβάδων και στα μπαλκόνια του ισογείου. Ίδια φαινόμενα, μικρότερης κλίμακας παρατηρούνται και στην Β΄ πτέρυγα», αναφέρει το Σωματείο.

«Παρότι υπάρχει μελέτη στατικής επάρκειας του κτηρίου των Διοικητικών υπηρεσιών του Νοσοκομείου από την 04/11/2016  από την οποία συμπεραίνεται ότι το κτίριο εγκυμονεί κινδύνους και προτείνονται άμεσα μέτρα αποκατάστασης του προβλήματος, μέχρι και σήμερα δεν έχει γίνει καμία παρέμβαση.

Επιπλέον το Νοσοκομείο Κιλκίς για το σύνολο των κτιριακών του εγκαταστάσεων ΔΕΝ διαθέτει πιστοποιητικό ενεργητικής πυροπροστασίας το οποίο έχει λήξει πριν χρόνια.

Οι ανελκυστήρες ατόμων δεν διαθέτουν πιστοποίηση, στην ηλεκτρική εγκατάσταση, μεγάλα τμήματα δεν καλύπτονται από αντι-ηλεκτροπληξιακούς διακόπτες και δεν υπάρχει Ιατρός εργασίας.

Λόγω παλαιότητας των κτηρίων επιβάλλεται άμεσα έλεγχος στατικής επάρκειας όλων των κτηρίων», προσθέτει στην καταγγελία του το Σωματείο Νοσοκομείου Κιλκίς.

pont-1.jpg

pont-2.jpg

pont-3.jpg

pont-4.jpg