Την περηφάνια και την χαρά του για το γεγονός ότι συνομήλικος του και Θεσσαλονικιός, Μαργαρίτης Σχοινάς, εξέφρασε με ανάρτηση στο facebook, o Νίκος Ταχιάος.

Εκτός από την αναφορά του στον κ. Σχοινά, ο νέος πρόεδρος της Αττικό Μετρό, αναφέρθηκε και στο «φλέγον» ζήτημα του μετρό Θεσσαλονίκης.

«Τις ημέρες που προηγήθηκαν, διαβάζοντας τα ρεπορτάζ από Ευρώπη και ΗΠΑ, σκεφτόμουν ότι χώρες που ακολούθησαν χρονικά την Ελλάδα στην πορεία της στον κόσμο της Δύσης πέτυχαν περισσότερο από αυτήν να προωθήσουν πολίτες της σε διακεκριμένες θέσεις σε διεθνείς οργανισμούς.

Και νάσου που ο συνομήλικός μου Μαργαρίτης Σχοινάς κόβει για πρώτη φορά το νήμα. Ένας στενός φίλος των νεανικών χρόνων, ένας Έλληνας που δεν ξεφύτρωσε από τα δικτυωμένα ιδιωτικά σχολεία των Αθηνών, αλλά από ένα δημόσιο σχολείο της Θεσσαλονίκης, ο σημαιοφόρος της επόμενης από την δική μου τάξη στο Ε' Γυμνάσιο Αρρένων, ο γιος δύο απλών δημοσίων υπαλλήλων. Μπράβο, φίλε! Είμαστε περήφανοι.

Υ.Γ.: Ξέρω τι θα σκεφτείτε: "Η Θεσσαλονίκη "φλέγεται" για το μετρό κι εσύ περί άλλα μεριμνάς"; Θα απαντήσω: "Too much drama! Καιρός να κάνουμε σ' αυτήν την πόλη μια συζήτηση με ψυχραιμία. Και καιρός, επιτέλους, να χαρούμε με μια επιτυχία που μπορούμε να ισχυριστούμε ότι πιστώνεται στο "σπίτι" μας"», τονίζει στην ανάρτηση του ο κ. Ταχιάος.

tax-1.jpg