Με πέντε πυροσβεστικά οχήματα τελευταίας τεχνολογίας τύπου Buffalo της Rosenbauer εξοπλίστηκε η Fraport Greece, η οποία έχει αναλάβει την ανακατασκευή, λειτουργία και εκμετάλλευση των 14 περιφερειακών αεροδρομίων της χώρα μας (Θεσσαλονίκη, Καβάλα, Ακτιο, Ζάκυνθος, Κέρκυρα, Κεφαλονιά, Μύκονος, Σαντορίνη, Κως, Ρόδος, Μυτιλήνη, Σάμος, Σκιάθος, Χανιά).

Το ένα από αυτά θα παραμείνει στο αεροδρόμιο «Μακεδονία», ενώ τα υπόλοιπα 4 προορίζονται για τα αεροδρόμια στην Κω, την Ρόδο, την Κέρκυρα και την Ζάκυνθο, όπως τονίστηκε σήμερα σε εκδήλωση στο αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης.

Τα νέα οχήματα μπορούν φτάσουν από μηδενική ταχύτητα τα 80 χιλιόμετρα την ώρα μέσα σε λιγότερο από 27 δευτερόλεπτα. Το καθένα από αυτά ζυγίζει 35 τόνους και μπορεί να πάρει στροφές με ταχύτητα 80 χιλιομέτρων προκειμένου να φτάσει εγκαίρως στο τόπο του ατυχήματος.

Τα νέα πυροσβεστικά οχήματα έχουν την δυνατότητα να διανύσουν απόσταση πάνω από 4 χιλιόμετρα σε λιγότερο από τρία λεπτά που στην περίπτωση του αεροδρομίου «Μακεδονία» είναι η απόσταση από τον Πυροσβεστικό Σταθμό μέχρι το τέλος του αεροδιαδρόμου.

Το καθένα από αυτά έχει κόστος πάνω από 600 - 700.000 ευρώ.

«Είναι η τελευταία λέξη της τεχνολογίας που υπάρχει αυτή την στιγμή στην πυρόσβεση αεροδρομίων. Είναι ειδικά οχήματα και δεν μοιάζουν σε καμία περίπτωση με τα οχήματα που βλέπετε στις δασικές πυρκαγιές. Μιλάμε για όχημα υψηλών επιδόσεων όσον αφορά την ταχύτητα. Το όχημα μπορεί να βγάλει όλο του το νερό, δηλαδή 7 τόνους νερού σε διάστημα μικρότερο των 90 δευτερολέπτων», τόνισε ο Διευθυντής Λειτουργιών της Fraport, Ηλίας Μαραγκάκης.

Από την πλευρά του, ο διευθύνων σύμβουλος της Fraport, Alexander Zinnel δήλωσε περήφανος για την συνεργασία με το Πυρoσβεστικό Σώμα τονίζοντας παράλληλα την ανάγκη να συνεχιστεί η «εξαιρετική», όπως την χαρακτήρισε, συνεργασία των τελευταίων δύο ετών και στο μέλλον.

Στον Πυροσβεστικό σταθμό του αεροδρομίου «Μακεδονία» σταδιακά θα αντικατασταθούν τα παλαιά με οχήματα τελευταίας τεχνολογίας. Παράλληλα, έχει ξεκινήσει ήδη η εκπαίδευση των πυροσβεστών στον νέο εξοπλισμό.

Πίσω από τον παλιό σταθμό κατασκευάζεται το νέο κτίριο του σταθμού ο οποίος θα είναι έτοιμος στις αρχές του 2020 και το κόστος κατασκευής του είναι άνω του 1 εκατ.

Στον Πυροσβεστικό σταθμό βρίσκονται 46 Πυροσβέστες. Σημειώνεται ότι πέρσι η Fraport προμηθεύτηκε 10 νέα οχήματα και του χρόνου αναμένεται να παραλάβει ακόμη επτά.

Δείτε φωτογραφίες του thestival.gr: 

pirosbe.jpg

pirosbes.jpg

pirosbes1.jpg

pirosbes2.jpg

pirosbes3.jpg

pirosbes4.jpg

pirosbe5.jpg

pirosbes5.jpg

pirosbes6.jpg