Παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας ο εορτασμός του Δεκαπενταύγουστου στην Παναγία Σουμελά

|
THESTIVAL TEAM

Με την παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου θα πραγματοποιηθεί φέτος το Δεκαπενταύγουστο ο εορτασμός της Παναγίας Σουμελά στην Καστανιά Ημαθίας, στα υψώματα του όρους Βερμίου. Στο πρόγραμμα της 1607ης Πανηγύρεως της Παναγίας Σουμελά, των Ιερών Ακολουθιών θα προεξάρχει ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Βεροίας – Ναούσης και Καμπανίας κ.κ. Παντελεήμων, συνοδεία εννέα Αρχιερέων.

Το πρόγραμμα εορτασμού της Παναγίας Σουμελά, είναι το ακόλουθο :

Πέμπτη 15 Αυγούστου 2019
– Ώρα: 7:00. Όρθρος και Πανηγυρικό Αρχιερατικό Συλλείτουργο προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Βεροίας – Ναούσης και Καμπανίας κ. κ. Παντελεήμονος.
– Ώρα: 9:30. Πέρας Προσέλευσης επισήμων.
– Ώρα: 10:00. Άφιξη της Α.Ε. του Προέδρου της Δημοκρατίας Κυρίου ΠΡΟΚΟΠΙΟΥ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΥ.
– Ώρα: 10:30. Τέλεση Μνημόσυνου στη μνήμη των 353.000 θυμάτων, με τη συμπλήρωση 100 ετών από τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου.
– Ώρα 11:00. Λιτάνευση της Αγίας Εικόνας.
Κατάθεση στεφάνου από την Α.Ε. τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας στην προτομή του Αλέξανδρου Υψηλάντη.
– Ώρα: 11:45. Δεξίωση.
– Ώρα: 12:30. Έναρξη καλλιτεχνικών εκδηλώσεων.
– Ώρα: 13:30. Γεύμα προς τιμήν της Α.Ε. του Προέδρου της Δημοκρατίας – Προσφωνήσεις.

Έκτακτα δρομολόγια

Από το υπεραστικό ΚΤΕΛ Ημαθίας ανακοινώνεται ότι θα πραγματοποιηθούν έκτακτα δρομολόγια από Βέροια για Καστανιά-Παναγία Σουμελά και Σέλι.

Συγκεκριμένα:

Την Πέμπτη 15 Αυγούστου

Για Σέλι θα πραγματοποιηθούν δύο δρομολόγια με ώρα αναχώρησης από Βέροια στις 8:30 το πρωί και στις 4:30 το απόγευμα και από Σέλι προς Βέροια 8:30το πρωί και 5:00 μ.μ.

Για Παναγία Σουμελά από τις 7 μέχρι τις 9 το πρωί θα πραγματοποιούνται διαδοχικά δρομολόγια.

Από Παναγία Σουμελά προς Βέροια θα πραγματοποιηθούν δρομολόγια με ώρες αναχώρησης στις 11 το πρωί και στις 5 το απόγευμα.

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.