Το ποσό των 208 ευρώ καλείται να καταβάλει ένας φούρναρης από το χωριό Λουδίας της Θεσσαλονίκης, προκειμένου να βγάλει άδεια δημόσιας εκτέλεσης μουσικής στο κατάστημά του, διότι ακούει μουσική από το ραδιόφωνό του.

O κ. Σάββας Σιδηρόπουλος δέχθηκε επίσκεψη από μία κυρία της ειδικής υπηρεσίας έκτακτης διαχείρισης δικαιωμάτων (πρώην ΑΕΠΙ) και στη συνέχεια η υπηρεσία του απέστειλε έγγραφο - ειδοποίηση καλώντας τον πληρώσει 208 ευρώ για δύο χρόνια, ώστε να παίζει μουσική στο ραδιόφωνο που έχει στον φούρνο του, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ANT1.

«Το θεωρούμε απαράδεκτο, έχουμε μεγαλώσει σε αυτό το κατάστημα με το ραδιόφωνο, παίζει 18-19 ώρες, όσες ώρες είναι και το κατάστημα ανοιχτό. Δεν καταλαβαίνω γιατί θα πρέπει να πληρώσουμε άλλη άδεια από τη στιγμή που έχουμε πληρώσει μέσω της ΔΕΗ την ΕΡΤ» σχολιάζει ο ίδιος.

«Δεν δίνουμε καφέ, δεν έχουμε τραπεζοκαθίσματα» σημειώνοντας πως είναι αποφασισμένος να μην πληρώσει ακόμα κι αν φτάσει η υπόθεση στα δικαστήρια.

«Ιδεολογικά δεν είμαστε αντίθετα, οι καλλιτέχνες είναι εργαζόμενοι, παράγουν και πρέπει να αμειφθούν γι' αυτό αλλά να εισπράξουν αυτό που πρέπει από την κατάλληλη πηγή, όχι με μορφή χαρατσιού από τους καταναλωτές» αναφέρει ο κ. Σιδηρόπουλος.