Το μέγεθος της καταστροφής μετρούν οι αγρότες στην περιοχή των Πρεσπών, μετά το κύμα κακοκαιρίας που έπληξε τη Β. Ελλάδα το βράδυ της Τετάρτης (10/07).

Πιο αναλυτικά, η κακοκαιρία κατέστρεψε ένα μεγάλο μέρος των καλλιεργειών φασολιού, που αποτελούν βασική οικονομική δραστηριότητα της περιοχής. Οι παραγωγοί της περιοχής κάνουν λόγω για μεγάλη ζημιά στην παραγωγή τους, ακόμη και σε αυτούς που διαθέτουν μικρές καλλιέργειες.

Σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο δημαρχείο των Πρεσπών, παρουσία όλων των φορέων, τονίστηκε η ανάγκη για γρήγορη και πλήρη αποζημίωση των αγροτών.

Κλιμάκιο του ΕΛΓΑ βρέθηκε σήμερα στην περιοχή και πραγματοποίησε μια πρώτη αξιολόγηση των επιπτώσεων στις καλλιέργειες. Τις Πρέσπες επισκέφθηκαν ο αντιπεριφερειάρχης Φλώρινας, Στέφανος Μπίρος και ο περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας, Γιώργος Κασαπίδης, οι οποίοι επιθεώρησαν τις ζημιές των αγροτών.

Αξίζει να σημειωθεί πως για δεύτερο 24ωρο τα συνεργεία του δήμου συνεχίζουν να αφαιρούν πεσμένα δέντρα από δασικούς και αγροτικούς δρόμους, ενώ συνεργείο της ΔΕΗ αποκαθιστά βλάβες στο δίκτυο ηλεκτροδότησης.