Για ελλιπή αριθμό ασθενοφόρων στη Χαλκιδική έκανε λόγο ο πρόεδρος σωματείου εργαζομένων ΕΚΑΒ Θεσσαλονίκης, Πρόδρομος Δεβέλογλου.

Αναφορικά με την κατάσταση που επικρατεί στο νομό Χαλκιδικής, ο κ Δεβέλογλου μιλώντας στον Alpha 96,5 τόνισε πως «η Χαλκιδική έχει κάποια αυτοκίνητα που εδρεύουν σε κέντρα υγείας στον Πολύγυρο. Επειδή έγιναν κάποιες προσπάθειες να προσλάβουμε προσωπικό αλλά δεν ευδοκίμησαν, αναγκαζόμαστε όπως κάθε χρόνο να φεύγουν αυτοκίνητα από τη Θεσσαλονίκη και να πηγαίνουν να καλύψουν ανάγκες του νομού Χαλκιδικής. Χρόνια ζητάμε εποχικό προσωπικό τουλάχιστον για τέσσερις μήνες για να καλυφθούν οι ανάγκες, αλλά δεν εισακουγόμαστε».

«Η Χαλκιδική αυτή τη στιγμή έχει πέντε ασθενοφόρα και με κάποιες ενέργειες που έχουν γίνει από τη διοίκηση του ΕΚΑΒ, με κάποια άτομα που θα μετακινηθούν, μπορεί να φτάσουμε στην καλύτερη περίπτωση τα έξι, συν ένα που θα κατεβαίνει από τη Θεσσαλονίκη. Αυτό το ένα αυτοκίνητο φυσικά μειώνει τη δύναμη των ασθενοφόρων της Θεσσαλονίκης. Η Χαλκιδική χρειάζεται τουλάχιστον 10 ασθενοφόρα», πρόσθεσε ο κ. Δεβέλογλου.

Ο ίδιος αναφερόμενος στην κατάσταση στην οποία βρίσκονται τα ασθενοφόρα τόνισε ότι είναι πεπαλαιωμένα και πάνω από 20 χρόνων.

«Είναι ακατάλληλα για λειτουργία, οι ασθενείς που κουβαλάμε το καταλαβαίνουν. Έχουμε προβλήματα και με τα κλιματιστικά, ιδιαίτερα για το καλοκαίρι» σημείωσε.

Πρόσθεσε, παράλληλα ότι «υπάρχει η Ελληνική Βιομηχανία Οχημάτων, δεν μπορώ να καταλάβω γιατί δεν γίνεται πλήρης αντικατάσταση όλων των αυτοκινήτων μέσα σε έναν χρόνο για να έχει και ο πολίτης σωστή αντιμετώπιση», 

Τέλος, ο κ Δεβέλογλου αναφέρθηκε και στους εργαζομένους του ΕΚΑΒ Θεσσαλονίκης, οι οποίοι «έχουν φτάσει στα όρια τους, παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες, αρχίζουν και βγαίνουν και προβλήματα υγείας και αντιμετωπίζουμε πρόβλημα προσωπικού. Το τελευταίο διάστημα είχαμε κρούσματα 15-20 άτομα, τα οποία είχαν ρήξη τένονταζ».