Για "πρωτοφανές περιστατικό" έκανε λόγο σε δηλώσεις του ο διοικητής του νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ, Αναστάσιος Σπανός, αναφερόμενος στην απόπειρα ληστείας που σημειώθηκε νωρίς το μεσημέρι της Τετάρτης σε μηχάνημα αυτόματης ανάληψης εντός του νοσοκομείου.

Όπως εκτίμησε ο διοικητής του ΑΧΕΠΑ, οι δράστες πιθανότατα γνώριζαν για τη μεταφορά χρημάτων, ενώ περιέγραψε το τι διαδραματίστηκε.

"Προφανώς περιμένανε γιατί υπάρχει και η μισθοδοσία σήμερα και έφερε η χρηματαποστολή τα χρήματα για το ΑΤΜ. Τους περίμεναν δύο άτομα έχοντας και περίστροφο. Φορούσαν ιατρικές ποδιές και μάσκες. Με το περίστροφο ζήτησαν τις βαλίτσες με τα λεφτά, την μία την πέταξαν κάτω και αμέσως ενεργοποιήθηκε ο μηχανισμός καταστροφής και την άλλη την πήραν μαζί τους και έφυγαν μέσα στο νοσοκομείο", ανέφερε ο Αναστάσιος Σπανός σε δηλώσεις του δηλώσεις του σε δημοσιογράφους λίγο μετά το συμβάν.

Όπως πρόσθεσε υπήρξε άμεση κινητοποίηση των φυλάκων του νοσοκομείου αλλά και της αστυνομίας, η οποία έφτασε στο σημείο σε "χρόνο μηδέν", όπως υπογράμμισε ο κ. Σπανός και πρόσθεσε πως μετά από ανθρωποκυνηγητό μέσα στο νοσοκομείο, κατάφεραν να τους συλλάβουν.

Δείτε τα όσα δήλωσε στο βίντεο του thestival.gr: