Για τα δρομολόγια του ΟΑΣΘ που έχει αναλάβει πλέον το ΚΤΕΛ, μίλησε ο πρόεδρος του ΟΑΣΘ, Στέλιος Παππάς.

"Από την 1η Ιουνίου όλο το συνεργείο της μετακίνησης των γραμμών αυτών θα μεταφερθεί στο ΚΤΕΛ. Αυτό που πρέπει να γίνει σαφές είναι ότι την εκμετάλλευση όλου του έργου την έχουμε εμείς, όχι το ΚΤΕΛ. Το ΚΤΕΛ λειτουργεί με βάση τις προϋποθέσεις και τους όρους που έχουμε θέσει εμείς για αυτά τα δρομολόγια. Αυτό που αλλάζει για τους επιβάτες είναι ότι θα έχουν μια καλύτερη εξυπηρέτηση. Τα λεωφορεία και οι οδηγοί που θα εξοικονομηθούν θα ενισχύσουν το μεταφορικό έργο στο κέντρο της πόλης. Αυτό που πρέπει να σημειώσω είναι ότι χωρίς καμία επιβάρυνση του δημοσίου θα έχουμε γύρω στα 20 νέα λεωφορεία και 80 νέες θέσεις εργασίας", ανέφερε ο κ. Παππάς.

Μάλιστα ο κ. Παππάς συμπλήρωσε ότι σύμφωνα με τα νέα στοιχεία, ο Οργανισμός έχει εξοικονομήσει για το δημόσιο 190 με 200 εκατομμύρια ευρώ.

«Έναρξη των πρώτων δρομολογίων των ΚΤΕΛ στους Δήμους Λαγκαδά και Χαλκηδόνας»

oase.jpg

Από σήμερα το πρωί πραγματοποιούνται τα πρώτα δρομολόγια με οχήματα του ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης στις γραμμές 85 (Θεσσαλονίκη – Ευαγγελίστρια) και 92 (Κουφάλια – Άθυρα – Ραχώνα), σύμφωνα με σχετική απόφαση τροποποίησης του συγκοινωνιακού έργου που εκδόθηκε από τον ΟΣΕΘ στις 20.05.2019 κατ’ εφαρμογή της σύμβασης εκχώρησης έργου που υπογράφηκε μεταξύ του ΟΣΕΘ, του ΟΑΣΘ και της ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης Α.Ε.

Πρόκειται για τα δύο πρώτα δρομολόγια από το συνολικό έργο που αναλαμβάνει να πραγματοποιεί η ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης, το οποίο θα τεθεί σε πλήρη λειτουργία το Σάββατο 1 Ιουνίου και αφορά επιπρόσθετα τις γραμμές 86, 89, 90 και 91.