Εκδήλωση στο σταθμό Ευκλείδη του Μετρό Θεσσαλονίκης, αφιερωμένη στον Γρηγόρη Λαμπράκη, θα πραγματοποιηθεί την επόμενη εβδομάδα, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Σπίρτζης.

Πρόκειται για έκθεση με φωτογραφικό υλικό από τον φάκελο που είχε κάνει η ασφάλεια στον Γρηγόρη Λαμπράκη.

"Στον επόμενο σταθμό που είναι έτοιμος, και είναι ο σταθμός του Ευκλείδη, θα φιλοξενηθεί, όχι αύριο γιατί θα λένε ότι το κάνουμε προεκλογικά, δεν έχουμε λόγο, έχουμε εγκαινιάσει πάρα πολλά έργα προεκλογικά, θα το κάνουμε την άλλη εβδομάδα. Θα ανοίξουμε τον σταθμό για να φιλοξενηθεί η έκθεση φωτογραφίας για την επέτειο της δολοφονίας και της ταφής του Γρηγορίου Λαμπράκη", ανέφερε σε δηλώσεις του ο κ. Σπίρτζης.

Μαζί με τον υπουργό συνταξίδεψε η σύζυγος και ο γιος του Γρηγόρη Λαμπράκη για να δουν από κοντά τον χώρο που θα γίνει η έκθεση.

Σε δηλώσεις του ο Γρηγόρης Λαμπράκης ο νεότερος τόνισε: "Ήρθαμε για να δούμε τον χώρο για την εκδήλωση την αλλη βδομάδα. Θεωρήσαμε καλό με αφορμή την επέτειο να την κάνουμε εδώ. Την πόλη αυτή την μισώ και την αγαπώ. Έχω ανάμεικτα συναισθήματα".

Ερωτηθείς για τον Δημήτρη Κουφοντίνα ο κ. Λαμπράκης είπε: "Είχε πει ο κ. Μητσοτάκης δεν ασχολείται με τον Λαμπράκη. Άρα με αυτή τη λογική δεν ασχολείται ούτε με τον Κουφοντίνα".