ΟΑΕΔ: Από σήμερα οι αιτήσεις για βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς

|
THESTIVAL TEAM

Από σήμερα, Δευτέρα 20 Μαΐου μέχρι και την Παρασκευή 31 του μήνα πραγματοποιείται η υποβολή αιτήσεων δικαιούχων για τις εγγραφές και επανεγγραφές βρεφών- νηπίων στους βρεφονηπιακούς σταθμούς του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ) για τη σχολική χρονιά 2019.

Ο αριθμός των βρεφών- νηπίων ανέρχεται στα 202 και είναι παιδάκια των δικαιούχων του ΟΑΕΔ από οκτώ μηνών (την 1η Σεπτεμβρίου 2019) έως την εγγραφή τους στην υποχρεωτική εκπαίδευση, σύμφωνα με την κοινή απόφαση των υπουργών Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων και Οικονομικών και, κατ΄ εφαρμογή του άρθρου 33 του νόμου 4521/2018), για τους 298 δήμους απ τους 325 της χώρας.

Η λειτουργία των βρεφονηπιακών παιδικών σταθμών αρχίζει την 1η Σεπτεμβρίου και λήγει την 31η Ιουλίου του επομένου έτους, επί πέντε ημέρες την εβδομάδα, δηλαδή από Δευτέρα έως Παρασκευή.

Το ωράριο λειτουργίας των σταθμών ξεκινά στις 06:45 και τελειώνει στις 16:00.Οι βρεφονηπιακοί σταθμοί διακόπτουν τη λειτουργία τους για τις θερινές διακοπές τον Αύγουστο και

α) από 24 Δεκεμβρίου μέχρι και την 5η Ιανουαρίου

β) από τη Μεγάλη Πέμπτη μέχρι και την Κυριακή του Θωμά, καθώς και κατά τις επίσημες αργίες των δημόσιων υπηρεσιών και τις τοπικές εορτές.

Στους βρεφονηπιακούς παιδικούς σταθμούς εφαρμόζεται ημερήσιο στην επίσημη απασχόλησης που εξασφαλίζει την αρμονική ψυχοσωματική ανάπτυξη των παιδιών. Η φιλοξενία των βρεφών- νηπίων είναι δωρεάν.

Όπως αναφέρεται στην επίσημη ανακοίνωση του ΟΑΕΔ, οι γονείς- κηδεμόνες των βρεφών- νηπίων, για να υποβάλουν αίτηση, θα πρέπει να απευθύνονται στους κατά τόπους βρεφονηπιακούς σταθμούς τις εργάσιμες ημέρες, από τις 09:00 μέχρι τις 14:00.

Περισσότερες πληροφορίες και έντυπα της αίτησης οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βρουν στην ιστοσελίδα του ΟΑΕΔ, στη διεύθυνση www.oaed.gr.

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.