Στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης βρέθηκαν σήμερα ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων, Θανάσης Παππάς και ο πρόεδρος Επαγγελματιών Ιστορικού Κέντρου, Χρήστος Νικολόπουλος, όπου είχαν συνάντηση με τον προϊστάμενο Εισαγγελίας Πρωτοδικών, μετά και την προειδοποίηση που έκανε ο πρόεδρος του ΕΦΕΤ, Πολυχρόνης Πολυχρονίου ότι θα μπει «λουκέτο» στο Καπάνι αν δεν υπάρξει ανασύσταση της αγοράς μετά τις εκλογές.

Ο προϊστάμενος Πρωτοδικών κατέστησε σαφές στον κ. Παππά και κ. Νικολόπουλο ότι σε ότι αφορά τις αρμοδιότητες του δήμου Θεσσαλονίκης για φωτισμό, αποκομιδή απορριμμάτων, λακούβες ότι πρέπει να εντείνει την προσπάθεια για την αποκατάσταση τους. Ο προϊστάμενος Εισαγγελίας προειδοποίησε τους επαγγελματίες πως αν δεν γίνουν πι απαραίτητες ενέργειες από πλευράς τους για την βελτίωση των συνθηκών στην αγορά το Καπάνι θα κλείσει.

«Σαν Δήμος Θεσσαλονίκης καταστήσαμε σαφές ότι και είναι γνωστό ότι η αγορά είναι ιδιωτική αλλά ο Δήμος ενδιαφέρεται όχι μόνο να μην κλείσει αλλά και να αναβαθμιστεί. Στο πλαίσιο της αναβάθμισης υπάρχει ένα μακροπρόθεσμο πλάνο του δήμου για τα Ανοιχτά Κέντρα εμπορίου, ένα πρόγραμμα πάνω από 1,5-2 εκατ. ευρώ που θα χρηματοδοτηθεί και πάμε σε μια συνολική αναβάθμιση της αγοράς. Στο επίπεδο της χρηστικής ανάγνωσης της καθημερινότητας θα κάνουμε ότι είναι δυνατόν την βελτίωση της κατάστασης», ανέφερε ο αντιδήμαρχος Αστικών Έργων, Καθαριότητας και Περιβάλλοντος, Θανάσης Παππάς.

«Μας τράβηξε τα αυτιά ο κ. εισαγγελέας. Μου επέστησε την προσοχή ότι θα είναι πολύ αυστηρός. Αν δεν κάνουμε αυτά που πρέπει να κάνουμε από την δική μας την πλευρά θα κλείσουν τα καταστήματα, τα οποία δεν τηρούν αυτά που πρέπει να τηρήσουν.

Εξήγησα ότι έχουμε και κακούς επαγγελματίες, έχουμε και πολλούς καλούς. Δεν είναι καλό να τους παίρνει όλους η μπάλα. Συμφωνήσαμε ότι όποιος δεν συμμορφωθεί με τις υποδείξεις του ΕΦΕΤ θα απομακρυνθεί από την αγορά.

Κίνδυνος γενικά δεν υπάρχει για την αγορά. Πιστεύουμε ότι ο δήμος θα κάνει αυτά που πρέπει να κάνει για την συνολική εικόνα της αγοράς, άρα δεν υφίσταται θέμα καταλληλόλητας της αγοράς σαν αγορά. Πρέπει τα μαγαζιά να εκσυγχρονιστούν. Όσοι εκσυγχρονιστούν θα συνεχίσουν να δουλεύουν», δήλωσε σε δημοσιογράφος ο Χρήστος Νικολόπουλος, πρόεδρος των Επαγγελματιών Ιστορικού Κέντρου, Χρήστος Νικολόπουλος.