Τον οδηγό που συνέδραμε στο να σβήσει άμεσα η φωτιά που είχε ξεσπάσει σε ένα ΙΧ στις 28 Φεβρουαρίου, επιβράβευσε η διοίκηση του ΟΑΣΘ, η οποία κάνει λόγο για "υποδειγματική επαγγελματική συμπεριφορά και πνεύμα κοινωνικής αλληλεγγύη".

Πρόκειται για τον Τριαντάφυλλο Γιαπουντζή, οδηγό στη γραμμή «20», ο οποίος κατά τη διάρκεια δρομολογίου, αντιλήφθηκε ότι είχε ξεσπάσει πυρκαγιά σε παρακείμενο Ι.Χ. αυτοκίνητο κοντά στη στάση «Παλιό Τέρμα» στην περιοχή της Μενεμένης

Ο οδηγός, χρησιμοποιώντας τον πυροσβεστήρα του λεωφορείου, συνέδραμε αποτελεσματικά στην κατάσβεση της πυρκαγιάς αποσοβώντας την ολική καταστροφή του αυτοκινήτου.

«Τέτοιες συμπεριφορές όπως η δική σας αξίζουν επιβράβευσης και ενισχύουν ακόμη περισσότερο την εμπιστοσύνη μας στις δυνατότητες του ανθρώπινου δυναμικού του Οργανισμού. Πιστεύουμε ότι με τον ίδιο ζήλο θα συνεχίσετε και στο μέλλον να προσφέρετε τις υπηρεσίες, συμβάλλοντας με αυτόν τον τρόπο στην όσο το δυνατόν καλύτερη εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού αλλά και στην αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών του ΟΑΣΘ», αναφέρεται μεταξύ άλλων στην επιστολή της διοίκησης προς τον οδηγό, στον οποίο απονεμήθηκε εύφημη μνεία και τιμητική άδεια δύο ημερών.