Στο Μέγαρο Χορού Καλαμάτας «εισέβαλε» η πορεία των μελών του ΠΑΜΕ, με σκοπό να διακόψει τις εργασίες του 37ου Πανελληνίου συνεδρίου της ΓΣΕΕ που ξεκίνησε το απόγευμα τις Πέμπτης.

Σύμφωνα με το tharrosnews, οι “security” δεν κατάφεραν να συγκρατήσουν τα χίλια περίπου μέλη του ΠΑΜΕ, που μπήκαν στην αίθουσα.

Σύμφωνα με το ΠΑΜΕ η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ προσπάθησε να αποκλείσει εκλεγμένους συνέδρους του ΠΑΜΕ, που προσπάθησαν να μπουν σε εκδήλωση στο πλαίσιο του συνεδρίου για τα 100 χρόνια.

"Καταγγέλλουμε την πλειοψηφία της ΓΣΕΕ που μπροστά στα 100 χρόνια του εργατικού κινήματος προσπάθησε να λερώσει την ιστορία της τάξης μας, να σκυλεύσει τη μνήμη των εργατών που έδωσαν μέχρι και τη ζωή τους στην πάλη κόντρα στους εκμεταλλευτές μας, να κάνει μία εκδήλωση κεκλεισμένων των θυρών με security και μπράβους. Δείχνει την κατρακύλα τους το γεγονός πως η ΓΣΕΕ επιδίωξε να κάνει εκδήλωση μακριά από τους εργάτες.

Χιλιάδες εργαζόμενοι από όλη τη χώρα και από δεκάδες σωματεία σήμερα διαδήλωσαν μπροστά σε αυτή την προσπάθεια της πλειοψηφίας της ΓΣΕΕ να πραγματοποιήσει συνέδριο με τη συμμετοχή της εργοδοσίας, να διαμορφώσει ψεύτικους συσχετισμούς. Ακούστηκε δυνατά σε όλη την Καλαμάτα το σύνθημα "σωματεία εργατών όχι των εργοδοτών".

Σήμερα πήραν το μήνυμα ότι συνέδριο με εργοδότες, νόθους και ανύπαρκτα συνδικάτα, δεν πρόκειται να γίνει!

Στην Ελλάδα υπάρχει ζωντανό εργατικό-συνδικαλιστικό κίνημα με συνειδητή δράση χιλιάδων εργαζομένων. Δεν υπάρχουν μόνο νόθα σωματεία και μαϊμούδες αντιπρόσωποι", αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση το ΠΑΜΕ

Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα, τα μέλη του ΠΑΜΕ προπηλάκισαν μέλη της ΓΣΕΕ που βρίσκονταν μέσα στην αίθουσα.

Δείτε το υλικό του tharrosnews.gr:

kalamata2.jpg

kalamata3.jpg