Αποκαλυπτικά για την κατάσταση που επικράτησε στην Πάτρα κατά το τριήμερο του Καρναβαλιού είναι τα στοιχεία από τα περιστατικά που κλήθηκαν να παρέχουν βοήθεια οι Εθελοντές του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα τα 168 περιστατικά μέθης αλλά και τα 58 περιστατικά με εγκαύματα που καταγράφηκαν.

Αναλυτικά, σύμφωνα με την ανακοίνωση απολογισμού του Σώματος Εθελοντών Σαμαρειτών Διασωστών και Ναυαγοσωστών Πατρών:

«Άμεση και αποτελεσματική ήταν η ανταπόκριση του Σώματος Εθελοντών Σαμαρειτών Διασωστών και Ναυαγοσωστών Πατρών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, στην αντιμετώπιση των πεντακόσια δέκα εννέα (519) περιστατικών που κλήθηκε να αντιμετωπίσει, κατά τη διάρκεια των τριών τελευταίων ημερών του Πατρινού Καρναβαλιού 2019.

Αναλυτικότερα, τα περιστατικά που αντιμετωπίστηκαν είχαν ως εξής:

Μέθη 168

Παθολογικά 56

Ορθοπεδικά 62

Οφθαλμολογικά 35

Εκδορές 70

Θλαστικά Τραύματα 51

Ρινορραγίες 7

Αναπνευστικά 11

Εγκαύματα 58

Καρδιολογικά 1

Για μια ακόμη χρονιά το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών Πατρών κατάφερε να διαχειριστεί την πλειοψηφία των περιστατικών είτε στον Υγειονομικό Σταθμό του Ε.Ε.Σ. στο άνω μέρος της Πλατείας Γεωργίου, είτε στα σημεία που συνέβησαν, με σκοπό την αποφόρτιση του Συστήματος Υγείας.

Για την υγειονομική και διασωστική κάλυψη των δύο τελευταίων παρελάσεων και της τελετής λήξης, το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών Πατρών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, κινητοποίησε φέτος δύναμη 130 Εθελοντών ανά ημέρα, καλύπτοντας όλο το μήκος των παρελάσεων και τα σημεία συγκέντρωσης των καρναβαλιστών και των θεατών εφαρμόζοντας ειδικό σχεδιασμό που έχει εκπονήσει για το σκοπό αυτό.

Πηγή: patrastimes.gr