Το ΕΚΘ για το εργατικό δυστύχημα στα Διαβατά Θεσσαλονίκης

|
ΓΑΒΡΙΗΛ ΧΑΤΖΗΝΟΠΟΥΛΟΣ

Ανακοίνωση εξέδωσε πριν από λίγο το Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης σχετικά με τον θάνατο του 57χρονου εργαζόμενου σε κατασκευαστική εταιρεία στα Διαβατά Θεσσαλονίκης, το πρωί της Πέμπτης.

Στην ίδια ανακοίνωση, το ΕΚΘ ξεκαθαρίζει πως: “δεν πρέπει να θρηνήσουμε άλλα θύματα”.

Διαβάστε ολόκληρη την ανακοίνωση του Εργατικού Κέντρου:

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Θεσσαλονίκης εκφράζει τη βαθύτατη θλίψη του και τα ειλικρινή του συλλυπητήρια στους οικείους του 57χρονου τεχνίτη, ο οποίος τραυματίστηκε θανάσιμα σήμερα το πρωί, εν ώρα εργασίας, στην κατασκευαστική εταιρεία “ΕΚΜΕ Α.Ε” που εδρεύει στα Διαβατά Θεσσαλονίκης.

Τα αρμόδια ελεγκτικά όργανα θα πρέπει να εξετάσουν άμεσα τα αίτια του εργατικού δυστυχήματος και να αποδοθούν ευθύνες για το θάνατο του συναδέλφου.

Το Ε.Κ.Θ. για ακόμα μια φορά δηλώνει πως: Δεν πρέπει να θρηνήσουμε άλλα θύματα.

Είναι ζήτημα ζωής και ασφάλειας η δημιουργία και η απαρέγκλιτη τήρηση των κανόνων προστασίας των εργαζομένων και των μέτρων υγιεινής στους χώρους εργασίας, τόσο από την πλευρά της εργοδοσίας, όσο και από την πλευρά των εργαζομένων οι οποίοι θα πρέπει να αρνούνται την έκθεση τους σε κίνδυνο.

Κλιμάκιο του Ε.Κ.Θ μαζί με το Συνδικάτο Μετάλλου Μακεδονίας- Θράκης θα επισκεφτούν αύριο το πρωί την κατασκευαστική εταιρεία, όπου συνέβη το εργατικό δυστύχημα”.

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.