Στο υπουργείο Μακεδονίας- Θράκης κατέληξε πριν από λίγο η πορεία διαμαρτυρίας μελών της ΕΛΜΕ.

Νωρίτερα στο υπουργείο έφτασαν και τα μέλη της Ένωσης Δημοσιοϋπαλληλικών Οργανώσεων Θεσσαλονίκης (ΕΔΟΘ) και διαμαρτύρονται για τον ίδιο λόγο, ενάντια στο σχέδιο που πρότεινε για τους διορισμούς των εκπαιδευτικών, ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου.

Οι δύο αυτές ομάδες φωνάζουν συνθήματα κατά της κυβέρνησης και του "προσοντολογιου", έτσι όπως αποκαλούν το νέο σχέδιο.

Σημειώνεται πως σε δηλώσεις του ο πρόεδρος της Γ' ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης Λαθήρας Γιάννης τόνισε ότι: "επιτέλους πρέπει να γίνουν διορισμοί με βάση τη συνολική προϋπηρεσία που έχουν και την ημερομηνία λήξεως του πτυχίου και όχι με αυτό το σύστημα που προωθείται. Με το προσοντολόγιο καταργούνται οι προσωπικές σχέσεις δημιουργώντας ανασφάλεια στον καθένα".

Αυτή την ώρα μέλη της ΕΛΜΕ πραγματοποιούν συνάντηση με την υφυπουργό Μακεδονίας- Θράκης, Κατερίνα Νοτοπούλου προκειμένου να εκφράσουν τα αιτήματα τους.

Update 14:44: Μετά την συνάντηση μελών της ΕΛΜΕ με την κα Νοτοπούλου και τον προϊστάμενο του πρωθυπουργικού γραφείου στη Θεσσαλονίκη, κ. Αγγελόπουλο, ο  πρόεδρος της Γ' ΕΛΜΕ, κ. Λαθήρας σημείωσε ότι τόσο η κα Νοτοπούλου όσο και ο κ. Αγγελόπουλος υποστηρίζουν το "προσοντολόγιο" του κ. Γαβρόγλου, χαρακτηρίζοντας μάλιστα αδύνατες τις μόνιμες προσλήψεις λόγω του Συντάγματος.

Μάλιστα, σύμφωνα με τον κ. Λαθήρα, ο κ. Αγγελόπουλος προσπάθησε να δημιουργήσει μια διάσπαση χωρίς ωστόσο να το καταφέρει. Τέλος, σημειώνεται από την πλευρά των εκπαιδευτικών πως μόνο η ενωτική τους δράση θα μπορέσει να ανατρέψει την κατάσταση και να εμποδίσει την εφαρμογή του νέου σχεδίου από την πλευρά Γαβρόγλου, με μαζικότερες κινητοποιήσεις και απεργίες.

fwto1.jpg

fwto2.jpg

fwto.jpg