Ολοκληρώθηκε πριν από λίγη ώρα η σύνοδος της Ιεραρχίας της Ελλάδας και αποφασίστηκε να συζητήσουν τα υπόλοιπα σημεία της Συμφωνίας, αλλά όχι το ζήτημα της αλλαγής καθεστώτος στη μισθοδοσία του κλήρου.

Οι συνοδικοί ιεράρχες θέτουν ως «κόκκινη γραμμή» να παραμείνει το υφιστάμενο καθεστώς για τη μισθοδοσία.

Η Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδας ουσιαστικά απορρίπτει, χωρίς καν να συζητήσει, έναν από τους βασικούς πυλώνες του προσχεδίου συμφωνίας που είχαν από κοινού ανακοινώσει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, αναφέρουν πληροφορίες του Πρώτου Θέματος.

Τη θέση των ιεραρχών περιέγραψε εξερχόμενος της Μονής Πετράκη, ο Μητροπολίτης Κορίνθου Διονύσιος, ο οποίος είπε ότι το ζήτημα της μισθοδοσίας του κλήρου είναι έξω από το τραπέζι της συζήτησης, ενώ υπό συζήτηση είναι τα υπόλοιπα σημεία του προσχεδίου συμφωνίας. Αν η κυβέρνηση επιμείνει και το θέσει εκ νέου, τότε θα συζητηθεί.

Σημειώνεται πως το κλίμα κατά τη διάρκεια της συζήτησης ήταν έντονο, με τους Μητροπολίτες Μεσσηνίας και Καισαριανής να αποχωρούν από τη συνεδρίαση.

Πάντως, όπως όλα δείχνουν δεν επιβεβαιώνονται οι «διαρροές» ότι δήθεν ειπώθηκε στην αίθουσα πως «όποιος διαφωνεί με την Συμφωνία Εκκλησίας-Πολιτείας να φύγει».

Πηγή φωτο: romfea.gr