Διαψεύδεται από το Οικουμενικό Πατριαρχείο ότι ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος, κατά τη συνάντησή του με τον υπουργό Παιδείας, Κώστα Γαβρόγλου, για το θέμα της συμφωνίας Τσίπρα – Ιερώνυμου προχώρησε στο σχόλιο: «Δεν μπορεί να με σέβεται ο Ερντογάν και να με απαξιώνει ο Τσίπρας».

Ο εκπρόσωπος Τύπου του Οικουμενικού Πατριαρχείου, Νίκος Παπαχρήστου, μιλώντας στο ΑΜΠΕ δήλωσε: «Πληροφορίες και δήθεν αποσπάσματα της διαλογικής συζητήσεως του Οικουμενικού Πατριάρχου Βαρθολομαίου με τον υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Κωνσταντίνο Γαβρόγλου, που είδαν σήμερα το φως της δημοσιότητας δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα».

Η διάψευση ήρθε έπειτα από δημοσιεύματα, σύμφωνα με τα οποία ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος φέρεται να είπε στον υπουργό Παιδείας κ. Γαβρόγλου ότι «δεν γίνεται να με σέβεται ο Ερντογάν και να με απαξιώνει ο Τσίπρας».

Η συνάντηση του υπουργού Παιδείας με τον Οικουμενικό Πατριάρχη έγινε το Σάββατο στο Φανάρι, αναφορικά με την πρόθεση συμφωνίας για τις σχέσεις Πολιτείας – Εκκλησίας.

Η απάντηση του Κώστα Γαβρόγλου

Ο Υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων Κώστας Γαβρόγλου δήλωσε:

«Μετά την κατηγορηματική διάψευση του Οικουμενικού Πατριαρχείου για το δημοσίευμα σχετικά με φράσεις που αποδίδονται στον Οικουμενικό Πατριάρχη, η δική μου διάψευση θα ήταν εκ του περισσού. Οφείλω, όμως, να κάνω έκκληση προς πάσα κατεύθυνση να μην εντάσσουν στις μικροκομματικές τους ιδιοτελείς επιδιώξεις, τις σχέσεις ελληνικής Πολιτείας και Οικουμενικού Πατριαρχείου οι όποιες ήταν και παραμένουν άρρηκτα συνδεδεμένες».