Σοκαρισμένοι είναι οι κάτοικοι της Καβάλας μετά την κατάρρευση της γέφυρας, μπροστά στο παλιό νοσοκομείο.

Η γέφυρα κατέρρευσε χτες το απόγευμα και παρέσυρε έναν γερανό και ένα ΙΧ αυτοκίνητο, με τους οδηγούς τους να είναι καλά στην υγεία τους, ενώ από καθαρή τύχη δεν υπήρξαν τραυματισμοί διερχόμενων οδηγών.

Κάτοικοι αλλά και εκπρόσωποι τοπικών αρχών κάνουν λόγο για πλημμελή συντήρηση, ενώ από την πλευρά του, ο δήμος Καβάλας, σε ανακοίνωσή του τονίζει ότι "η διέλευση γερανού βάρους περίπου 50 τόνων, είχε ως αποτέλεσμα την υποχώρηση τμήματος του οδοστρώματος της γέφυρας".

Στην Καβάλα θα βρεθούν σήμερα το πρωί η υφυπουργός Μακεδονίας-Θράκης, Κατερίνα Νοτοπούλου, καθώς και ο πρόεδρος της Εγνατία Οδός ΑΕ, Απόστολος Αντωνούδης, προκειμένου να διαπιστώσουν από κοντά το μέγεθος της ζημιάς.

«Είτε υπάρχει έλλειμμα στη συντήρηση, που είναι στην ευθύνη των δήμων και της Περιφέρειας, είτε υπάρχουν σοβαρά κατασκευαστικά λάθη- και είμαστε αποφασισμένοι να βρούμε τι ακριβώς συμβαίνει και να αποδοθούν ευθύνες εκεί όπου υπάρχουν. Από εκεί και πέρα η αντίδραση της κυβέρνησης είναι άμεση και θα κάνουμε ό,τι πρέπει», δήλωσε χτες στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η κα Κατερίνα Νοτοπούλου.

Η ανακοίνωση του δήμου Καβάλας

Η διέλευση γερανού βάρους περίπου 50 τόνων, στην οδό Αμ. Ερυθρού Σταυρού της Καβάλας, με κατεύθυνση προς τη Νέα Καρβάλη, είχε ως αποτέλεσμα την υποχώρηση τμήματος του οδοστρώματος της γέφυρας.

Άμεσα έσπευσε εκεί η Δήμαρχος Καβάλας Δήμητρα Τσανάκα, οι συνεργάτες της και οι υπηρεσιακοί παράγοντες της Τεχνικής υπηρεσίας του Δήμου, καθώς και ικανή δύναμη της Ελληνικής Αστυνομίας (Τροχαίας), με επικεφαλής τον Αστυνομικό Διευθυντή Καβάλας Γιώργο Γκράνα. Λίγο αργότερα έφτασε στο σημείο ο Περιφερειάρχης ΑΜ-Θ Χρήστος Μέτιος, ο οποίος δήλωσε ότι θα συνδράμει με κάθε δυνατό μέσο στην ταχεία αποκατάσταση της γέφυρας.

Η Δήμαρχος Δήμητρα Τσανάκα, επικοινώνησε άμεσα με τον Πρόεδρο της Εγνατίας Οδού Α.Ε. Απόστολο Αντωνούδη, ο οποίος δήλωσε ότι θα στείλει άμεσα επιτελείο τεχνικών εμπειρογνωμόνων, για να εξετάσουν την κατάσταση. Η Δήμαρχος επικοινώνησε επίσης με τον Πρόεδρο του Τεχνικού Επιμελητηρίου ΑΜ Μιχάλη Παπαδόπουλο.

Με τον Υπουργό Υποδομών Χρήστο Σπίρτζη είχε τηλεφωνική επικοινωνία η Δήμαρχος Καβάλας, καθώς και με την υφυπουργό Μακεδονίας Θράκης Κατερίνα Νοτοπούλου, η οποία αναμένεται να έρθει στην Καβάλα στις 10:30 αύριο το πρωί συνοδευόμενη από τον Πρόεδρο της Εγνατίας Οδού Α.Ε.

Στόχος όλων είναι η τάχιστη αποκατάσταση του οδοστρώματος και η διερεύνηση των αιτίων της υποχώρησης του οδοστρώματος.

Καλό θα είναι, να μην βγάζει κανείς βιαστικά και αυθαίρετα συμπεράσματα, ούτε να επιχαίρει, τουλάχιστον πριν οι ειδικοί εμπειρογνώμονες εκδώσουν το σχετικό πόρισμα.