Να μην γίνει καμία απόλυση συμβασιούχου ζητά το σωματείο εργαζομένων Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης.

Όπως αναφέρουν οι εργαζόμενοι, την Πέμπτη 18/10/18 πραγματοποιήθηκε στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης (Ψ.Ν.Θ.), με πρωτοβουλία του Σωματείου εργαζομένων Ψ.Ν.Θ. και της Επιτροπής Αγώνα των καθαριστριών του Ψ.Ν.Θ.  γενική συνέλευση εργαζομένων με τη συμμετοχή συνδικαλιστικών φορέων, για την επικείμενη λήξη των ατομικών συμβάσεων εργασίας των εργαζομένων στην καθαριότητα και σε άλλους τομείς του νοσοκομείου μας και κατά συνέπεια την απόλυση τους.

Στην σύσκεψη συμμετείχαν επίσης και  οι κ. Σ. Καλαφάτης βουλευτής της Ν.Δ., Σ. Ζαριανόπουλος ευρωβουλευτής του Κ.Κ.Ε. και Γ. Λίλτσης Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Παύλου Μελά.

"Στην σύσκεψη επισημάνθηκε ο κίνδυνος να χάσουν τη δουλειά τους εργαζόμενοι που απασχολούνται στο νοσοκομείο μας αρκετά χρόνια με διάφορες μορφές συμβάσεων.

Αναδείχτηκαν οι ελλείψεις προσωπικού στην Υγεία καθώς και η κοροϊδία της κάλυψης των πάγιων και σταθερών αναγκών με συμβάσεις ορισμένου χρόνου, προγράμματα Ο.Α.Ε.Δ, επικουρικών, εργολαβικών εργαζομένων, ελαστικών μορφών εργασίας, η απλήρωτη και πολλές φορές χωρίς δικαιώματα εργασία.

Κοινή διαπίστωση ήταν η ανάγκη αυτός ο προβληματισμός  να διευρυνθεί περισσότερο απευθυνόμενοι σε περισσότερους φορείς, σωματεία, Μ.Μ.Ε. κ.λπ.

Αποφασίσαμε να διοργανώσουμε νέα Γενική Συνέλευση  την Τετάρτη 31/10/18 στις 12μ.μ. στο αμφιθέατρο διοίκησης του Ψ.Ν.Θ.

Απευθύνουμε κάλεσμα σε όλα τα σωματεία, συνδικάτα που δραστηριοποιούνται σε χώρους με συμβασιούχους για τον καλύτερο συντονισμό των κινήσεων μας.

Καμία απόλυση συμβασιούχου

Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων χωρίς όρους και
            προϋποθέσεις

Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στην Υγεία

Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους", αναφέρουν στην σχετική ανακοίνωσή τοτυ οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου.