Θέματα σωφρονιστικού ενδιαφέροντος αλλά και ζητήματα οικονομικής διαχείρισης, διοικητικής δομής και οργάνωσης των φυλακών, επιμόρφωσης του προσωπικού και λειτουργίας της Σχολής Σωφρονιστικών Υπαλλήλων, απασχόλησαν την διήμερη συνάντηση των διευθυντών των φυλακών της χώρας πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα, όπως έχει καθιερωθεί από το έτος 2015.

Κατά τις εργασίες της διημερίδας, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Δικαιοσύνης, κεντρικό θέμα αποτέλεσε το καυτό θέμα του υπερπληθυσμού των φυλακών, ενώ κατεγράφησαν προτάσεις για την αντιμετώπιση του συνόλου των θεμάτων που αναπτύχθηκαν.

Οι προτάσεις θα κατατεθούν στα αντίστοιχα όργανα και νομοπαρασκευαστικές επιτροπές του υπουργείου Δικαιοσύνης.

Ακόμη, οι διευθυντές των φυλακών αντάλλαξαν πληροφορίες και τις πρακτικές που αποκόμισαν από επισκέψεις τους στο εξωτερικό και συμμετοχές τους σε συναντήσεις και συνέδρια ευρωπαϊκού και διεθνούς σωφρονιστικού ενδιαφέροντος.

Τη συνάντηση χαιρέτισαν ο υπουργός Δικαιοσύνης Μιχάλης Καλογήρου και ο γενικός γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής Ευτύχης Φυτράκης.

Ομιλία απηύθυνε, μετά από σχετική πρόσκληση του υπουργείου Δικαιοσύνης, η διευθύντρια φυλακών Κύπρου Άννα Αριστοτέλους, η οποία παρουσίασε τον τρόπο λειτουργίας, τις δράσεις και πρωτοβουλίες των φυλακών Κύπρου.

Η συμμετοχής της κυρίας Αριστοτέλους εντάσσεται στο πλαίσιο συμφωνίας συνεργασίας μεταξύ των υπουργείων Δικαιοσύνης των δύο χωρών.

Παρέστησαν επίσης η γενική γραμματέας Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του υπουργείου Δικαιοσύνη Μαρία Γιαννακάκη και ο Άριστος Τσιάρτας από τον τομέα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του υπουργείου Δικαιοσύνης της Κύπρου.

Πηγή: protothema.gr