Ένα Tesla, είναι το πρώτο ηλεκτρικό αυτοκίνητο που φορτίζει στον κοινόχρηστο σταθμός φόρτισης για ηλεκτρικά αυτοκίνητα που εγκαταστάθηκε τον Σεπτέμβριο στο νέο κτίριο της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, στη Θεσσαλονίκη.

Ο εν λόγω σταθμός έχει τη δυνατότητα φόρτισης δύο ηλεκτρικών αυτοκινήτων ταυτόχρονα, με μάξιμουμ παροχή ηλεκτρικού φορτίου τις 22 kW για κάθε πρίζα και η χρήση του είναι δωρεάν.

Σήμερα επισκέφθηκε τον σταθμό φόρτισης ένα Tesla. «Στο νέο σταθμό της ΠΚΜ ήρθε ένα καταπληκτικό αυτοκίνητο το Tesla, που είναι από τα καλύτερα αν όχι το καλύτερο αυτοκίνητο του κόσμου ζήτησε φορτιστή και το εξυπηρετήσαμε. Αυτό είναι το πρώτο βήμα για την ηλεκτροκίνηση. Όταν θα εγκαινιάσουμε τον σταθμό θα ανακοινώσουμε και τι αυτοκίνητα θα προμηθευτούμε μαζί και με άλλους φορτιστές έτσι ώστε να δώσουν το καλό παράδειγμα ως Περιφέρεια για την προώθηση της ηλεκτροκίνησης», ανέφερε στο thestival.gr ο Αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, Κώστας Γιουτίκας.

Ερωτηθείς για τους σταθμούς φόρτισης που θα εγκατασταθούν το επόμενο διάστημα στην πόλη ο ίδιος «είμαστε σε μία συζήτηση με του δήμους έτσι ώστε να μπορέσουμε μέσω ενός προγράμματος να εξοπλιστούν οι δήμου και η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας με αρκετές δεκάδες φορτιστών και οχημάτων».

Τα εγκαίνια του σταθμού φόρτισης θα γίνουν το Νοέμβριο.

«Παρακολουθούμε στενά τη διεθνή εμπειρία και με γοργά βήματα προχωρούμε σε λύσεις που μπορούν να δώσουν αξιόπιστες απαντήσεις στα θέματα ενέργειας και μετακίνησης που απασχολούν την Κεντρική Μακεδονία. Θέλω να ευχαριστήσω την εταιρεία ENGIE για την επιλογή της να στηρίξει την Π.Κ.Μ. σε αυτή την προσπάθεια προσφέροντας το διπλό σταθμό φόρτισης και την τοποθέτησή του, χωρίς κανένα κόστος», σημειώνει ο κ. Γιουτίκας.

Δείτε τις φωτογραφίες που ανήρτησε στο Facebook o Αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος:

autokinito.jpg

aytokinito1.jpg