Σε επίτιμο διδάκτορα της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών αναγορεύτηκε, παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου, ο Πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας Φρανκ-Βάλτερ Στάινμαγερ.

Η τελετή πραγματοποιήθηκε στη Μεγάλη Αίθουσα του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Προσφωνώντας εκ μέρους των Πρυτανικών Αρχών του ΕΚΠΑ τον Πρόεδρο της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας κύριο Φρανκ-Βάλτερ Στάινμαγερ, ο αναπληρωτής Πρύτανη του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, Καθηγητής Ναπολέοντας Ν. Μαραβέγιας, τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι «η σημερινή τελετή πιστοποιεί με τον πιο επίσημο ακαδημαϊκό τρόπο την εξαιρετική και δημιουργική σχέση που υπάρχει τόσο ανάμεσα στην Ελλάδα και τη Γερμανία, όσο και ανάμεσα στις ακαδημαϊκές κοινότητες των δύο χωρών.

Το Πανεπιστήμιο μας συμμετέχοντας στην απόδοση τιμής από τη χώρα μας σε προσωπικότητες της επιστήμης και της πολιτικής με πολλαπλή προσφορά στην υπόθεση της Δημοκρατίας, της Ειρήνης και της Ευρωπαϊκής Συνεργασίας, τιμά σήμερα στο πρόσωπο του κ. Στάινμαγερ, και την Ομοσπονδιακή Δημοκρατία της Γερμανίας», ενώ ολοκληρώνοντας την προσφώνησή του αναφέρθηκε στον Σταϊνμάγερ ως «επιστήμονα και ως πολιτικό της Γερμανίας και της Ευρώπης, αλλά και ως φίλο της Ελλάδας, θερμό υποστηρικτή της Δημοκρατίας, της Ελευθερίας και της Κοινωνικής Δικαιοσύνης στην Γερμανία, στην Ευρώπη και σε όλο τον Κόσμο».