Αίσιο τέλος είχε περιπέτεια ενός 86χρονου από το Θολό Ηλείας που είχαν χαθεί τα ίχνη του την περασμένη Κυριακή.

Ο ηλικιωμένος βρέθηκε ζωντανός αλλά εξαντλημένος δίπλα σε μια εστία φωτιάς που στη συνέχεια επεκτάθηκε και έκαψε 20 στρέμματα δάσους στο Λέπρεο, της ίδια περιοχής.

Όπως αναφέρει το ilialive.gr, οι Αρχές ερευνούσαν για τον εντοπισμό του μαζί με συγγενείς του και κατοίκους της περιοχής, όταν ξέσπασε πυρκαγιά στην περιοχή και σύμφωνα με μαρτυρίες ο 86χρονος εντοπίστηκε δίπλα στην εστία της πυρκαγιάς.

Από το πρωί της Κυριακής κινητοποιήθηκαν δυνάμεις της Αστυνομίας, της Πυροσβεστικής και το μεσημέρι της ίδιας ημέρας έφτασε στο Λέπρεο και κλιμάκιο με σκύλο έρευνας της 6ης ΕΜΑΚ. 

Ενώ οι έρευνες βρίσκονταν σε εξέλιξη, στις φλόγες τυλίχτηκε μέσα σε ρεματιά μια αναγεννημένη δασική έκταση.

HLIEIA.jpg

Σύμφωνα με πληροφορίες ο 86χρονος είχε βγει για κυνήγι το πρωί της Κυριακής μαζί με τα σκυλιά του, αυτά χάθηκαν και έπειτα έχασε και αυτός τον προσανατολισμό του.

Άμεσα συγγενείς του έφτασαν στο σημείο και σύμφωνα με τις μαρτυρίες τους, τον βρήκαν σε απόσταση ενάμιση μέτρου από τη φωτιά.

Προσπάθησαν να τον καθοδηγήσουν καθώς έδειχνε να τα έχει χαμένα και να προσεγγίσουν για να τον πάρουν από εκεί.

«Ήταν φοβισμένος και τα είχε χάσει. Ήταν ταλαιπωρημένος και τον μεταφέραμε στο νοσοκομείο» είπε συγγενής του μιλώντας μας. «Είχε πανικοβληθεί και δεν μπορούσε να επικοινωνήσει. Του μιλούσαμε για να τον κατευθύνουμε αλλά δεν μιλούσε. Ήταν αδύναμος, ταλαιπωρημένος. Η φωτιά ήταν στο ενάμιση μέτρο δίπλα του. Προσπαθήσαμε να τον τραβήξουμε κοντά μας για να μην καεί. Για να προσεγγίσουμε άμεσα κινδυνέψαμε να χτυπήσουμε.

HLEIA3.jpg

Ενημερώσαμε την Πυροσβεστική για τη φωτιά και πήγαμε να τον σώσουμε», είπε κάτοικος που συμμετείχε στις έρευνες. 

Την ώρα που τον μετέφεραν για να τον σώσουν, οι φλόγες φούντωναν μέσα στο δάσος, συμπληρώνει το ilialive.gr.

Οι αρχές ερευνούν το ενδεχόμενο τη φωτιά να έβαλε ο ηλικιωμένος προκειμένου να γίνει αντιληπτός και να εντοπιστεί από τις ομάδες έρευνας για να σωθεί, μιας και οι δυνάμεις του είχαν εξαντληθεί και ο ίδιος δεν μπορούσε να μιλήσει.

HLEIA2.jpg

Η πυρκαγιά που έγινε άμεσα αντιληπτή από τους πυροσβέστες που συμμετείχαν στις έρευνες λόγω του δύσβατου της περιοχής και του δάσους, έλαβε γρήγορα διαστάσεις. Κινητοποιήθηκαν δυνάμεις από τον Πύργο, την Κρέστενα, την Αμαλιάδα και τα Λεχαινά για την κατάσβεση και εναέρια μέσα με ένα ελικόπτερο Erickson και δύο αεροσκάφη Canadair.

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις κάηκαν 20 στρέμματα αναγεννημένου δάσους.