Με κεντρικό σύνθημα «Αφήνω το αυτοκίνητό μου στο σπίτι», πραγματοποιήθηκαν το Σάββατο, οι εκδηλώσεις του Ο.Α.Σ.Θ. στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας.

Πάνω από 500 επιβάτες χρησιμοποίησαν δωρεάν το λεωφορείο της Πολιτιστικής Γραμμής 50 που διέρχεται από τα 14 σημαντικότερα μνημεία της Θεσσαλονίκης ενώ όλοι οι πολίτες από τις 18:00 μέχρι και τη λήξη της βάρδιας μετακινήθηκαν δωρεάν στις λεωφορειακές γραμμές της Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ημέρας Χωρίς Αυτοκίνητο.

Εργαζόμενοι του Οργανισμού βρέθηκαν στην πλατεία Αριστοτέλους αλλά και στην περιοχή του Λευκού Πύργου και ενημέρωσαν τους πολίτες για τα οφέλη των δημόσιων αστικών συγκοινωνιών με στόχο την προώθηση της χρήσης ήπιων μέσων μεταφορών.

Ο Ο.Α.Σ.Θ. συμμετείχε και στη διαδημοτική δράση «Πρόκληση Κοινωνικής Ποδηλασίας» (SocialBikingChallenge) που συνδιοργάνωσαν οι δήμοι Αμπελοκήπων – Μενεμένης, Παύλου Μελά και Κορδελιού – Ευόσμου, με στόχο την ενθάρρυνση της χρήσης του ποδηλάτου στις καθημερινές μετακινήσεις μέσα στην πόλη προσφέροντας στους ποδηλάτες επιπλέον 30 δωρεάν κάρτες απεριόριστων διαδρομών.

Εργαζόμενοι του Οργανισμού αλλά και τα μέλη του δ.σ. Φώτης Μπίμπασης και Όλγα Γιάννη διένειμαν έντυπα και ενημέρωσαν το κοινό για τις δράσεις κοινωνικής πολιτικής του Ο.Α.Σ.Θ., προτρέποντας τους πολίτες στη χρήση εναλλακτικών τρόπων μετακίνησης στην πόλη.

Επίσης, εκατοντάδες πολίτες ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Οργανισμού και συμμετείχαν στην κλήρωση για 30 δωρεάν μηνιαίες κάρτες απεριόριστων διαδρομών.

Η κλήρωση για τους νικητές θα διενεργηθεί την Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου 2018, σύμφωνα με τους όρους που έχουν δημοσιευθεί στην ιστοσελίδα του Ο.Α.Σ.Θ.