Διαμαρτυρία γονέων στο 5ο δημοτικό σχολείο Θεσσαλονίκης

|
ΤΑΚΗΣ ΤΣΟΥΚΑΛΕΛΗΣ

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο 5ο Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης πραγματοποιούν αυτή την ώρα γονείς μαθητών, με αφορμή τον τραυματισμό δύο μαθητών από την πτώση ανεμιστήρα κατά τη διάρκεια του μαθήματος.

Οι γονείς συγκεντρώθηκαν στο σχολείο προκειμένου να εκφράσουν τη διαμαρτυρία τους για την κατάσταση του κτηρίου αλλά και γενικότερα των υποδομών του.

Ακόμη τονίζουν πως η συντήρηση στον χώρο είναι ελλιπής.

Μάλιστα οι γονείς επικαλούνται μια έκθεση του Δήμου Θεσσαλονίκης από το 2014, στην οποία αναφέρεται πως διαπιστώνονται στο κτήριο ρηγματώσεις και καθιζήσεις.

Για το λόγο αυτό άλλωστε, ένα τμήμα του σχολικού κτηρίου στο βορειοανατολικό κομμάτι του έχει πάψει να λειτουργεί από το 2013.

Οι γονείς ωστόσο τονίζουν πως αυτό δεν αποτελεί λύση, καθώς τα παιδιά κινούνται σε όλο το κτήριο περιμετρικά και ζητούν περισσότερες παρεμβάσεις προκειμένου να μην τεθεί ξανά κίνδυνος για κάποιο παιδί.

Να σημειωθεί πως τα μαθήματα στο σχολείο διεξάγονται κανονικά, ωστόσο κάποιοι γονείς δεν άφησαν τα παιδιά τους να μπουν εντός του σχολείου.

Υπενθυμίζεται πως την περασμένη Πέμπτη, δύο μαθητές τραυματίστηκαν από την πτώση του ανεμιστήρα στο 5ο Δημοτικό Θεσσαλονίκης.

Με αφορμή αυτό το περιστατικό και τα όσα κατήγγειλαν από την αρχή γονείς σχετικά με την κατάσταση του κτηρίου, ο Δήμος Θεσσαλονίκης είχε εκδώσει ανακοίνωση στην οποία μεταξύ άλλων τόνιζε “Οι συντηρήσεις των σχολείων πραγματοποιούνται βάσει σχετικών αιτημάτων των ίδιων των σχολικών μονάδων”.

Υπογράμμιζε δε, πως “στην περίπτωση του 5ου Δημοτικού Σχολείου ειδικότερα, στο πρόγραμμα διαχείρισης των εργασιών συντήρησης σχολείων που χειρίζονται οι τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου, από τις 25 Ιανουαρίου 2017 έχουν καταχωρηθεί 13 αιτήματα για συντήρηση άλλου ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού, τα οποία διεκπεραιώθηκαν στο σύνολό τους. Το αίτημα που αφορούσε την πτώση του ανεμιστήρα οροφής καταχωρήθηκε την επομένη του συμβάντος, δηλαδή στις 21/09/2018”.

Δείτε τα όσα δήλωσε ο πατέρας του ενός κοριτσιού που τραυματίστηκε:

Στις παρακάτω φωτογραφίες του thestival μπορείτε να δείτε την κατάσταση που επικρατεί στο κτήριο του 5ου δημοτικού σχολείου Θεσσαλονίκης:

ktirio.jpg

ktirio1.jpg

ktirio2.jpg

ktirio3.jpg

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.