Στην πλατεία Λευκού Πύργου πραγματοποιήθηκε τελικά το δρώμενο-έκπληξη με αφορμή την Ευρωπαϊκή Ημέρα Χωρίς Αυτοκίνητο.

Άνδρες και γυναίκες όλων των ηλικιών καθώς και πολλοί γονείς με τα παιδία τους, άφησαν τα αυτοκίνητα στο σπίτι και βρέθηκαν λίγο μετά τις 18:30, στη συγκεκριμένη πλατεία για να απολαύσουν την εκδήλωση.

or4.jpg

Εκεί τους περίμενε η Συμφωνική Ορχήστρα με την Φιλαρμονική Ορχήστρα του δήμου Θεσσαλονίκης, η οποία παιάνιζε σε κλασικούς, κυρίως, ρυθμούς.

or3.jpg

Νωρίτερα, οι μουσικοί των δύο συνόλων ξεπρόβαλαν από διαφορετικά σημεία και κατευθύνθηκαν προς την πλατεία του Λευκού Πύργου δημιουργώντας ένα "μυστήριο" γύρω από το σημείο δράσης.

Στη δράση Flash Mob συμμετείχαν και οι χορεύτριες από τη σχολή χορού Ελένη Γουγουτσά προσφέροντας ένα όμορφο χορευτικό θέαμα σε χορογραφίες της Ζαχαρούλας Ζεχίρη.

or.jpg

Τη συναυλία με κομμάτια του κλασικού ρεπερτορίου, διηύθυναν οι αρχιμουσικοί των δύο σωμάτων, Χάρης Ηλιάδης και Κλεάνθης Ζαρίμπας.

"Στόχος μας ήταν να δημιουργήσουμε μια όμορφη ατμόσφαιρα στην πόλη. Θέλαμε να κάνουμε μια μικρή έκπληξη στους Θεσσαλονικείς που περπατούν στην πόλη και εύχομαι να το καταφέραμε", δήλωσε στο Thestival.gr ο Κλεάνθης Ζαρίμπας, αρχιμουσικός της Φιλαρμονικής του δήμου Θεσσαλονίκης.

Δείτε ολόκληρη τη δήλωση του κ. Ζαρίμπα καθώς και βίντεο από την εκδήλωση: