Σε εξέλιξη είναι οι εργασίες κατασκευής μίας ξύλινης βεράντας μπροστά από το Γαλλικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης.

Πρόκειται για ένα υπερυψωμένο χώρο αναψυχής, που θα δημιουργηθεί, ενώ την κατασκευή έχουν αναλάβει οι αρχιτέκτονες της Νέας Παραλίας, Bernard Cuomo και Πρόδρομος Νικηφορίδης.

Οι εργασίες έχουν ξεκινήσει εδώ και μία βδομάδα και θα ολοκληρωθούν αρχές Οκτωβρίου.

«Καινοτομούμε με την κατασκευή μίας υπερυψωμένης ξύλινης βεράντας, την οποία την έχουν αναλάβει το γραφείο των Bernard Cuomo και Πρόδρομου Νικηφορίδη και ίσως έτσι δημιουργήσουμε και μία νέα παραλία. Τα έργα θα τελειώσουν περίπου στις 3 Οκτωβρίου», ανέφερε ο Γενικός Πρόξενος της Γαλλίας και διευθυντής του Γαλλικού Ινστιτούτου Θεσσαλονίκης, Philippe Ray κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου για την παρουσίαση του πολιτιστικού προγράμματος του Ινστιτούτου.

«Η αίθουσα «Αλλατίνη - Ντασό» είχε ένα τρόπο πρόσβασης, που δεν της άξιζε. Ένας τρόπος πρόσβασης από το πεζοδρόμιο με μία σκάλα στενή. Εμείς θέλουμε να δημιουργήσουμε μία είσοδο για το σύνολο του κτιρίου, να δημιουργήσουμε ένα αναβαθμισμένο, μεταβατικό χώρο, έναν χώρο που είναι ημιδημόσιος για να μπορέσουμε να ελέγξουμε την κατάστασή του γιατί στην προηγούμενη του μορφή ήταν ανοιχτός με αποτέλεσμα να έχει μετατραπεί σε ένα δημόσιο χώρο και ξέρουμε πόσοι δημόσιοι χώροι υποφέρουν κακή χρήση. Να είναι ένας χώρος εκτόνωσης και ένα υπαίθριο φουαγιέ για την αίθουσα, για το σχολείο», τόνισε στο thestival.gr ο Πρόδρομος Νικηφορίδης.

Στο χώρο θα δημιουργηθεί και αυλή με ζαρντινιέρες που «θα δώσει στο Γαλλικό Ινστιτούτο τον προαύλειο χώρο που χρειαζόνταν για να συνδεθεί με τον δημόσιο χώρο», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Νικηφορίδης. 

Στο πλαίσιο των εργασιών βρέθηκαν τούβλα από το παλιό κτίριο.

Δείτε πως θα είναι η βεράντα στην είσοδο του Γαλλικού Ινστιτούτου στην Λεωφόρο Στρατού:

gak.jpg