Η Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Δότη Μυελού των Οστών εορτάστηκε χθες, Σάββατο στον πεζόδρομο της αγοράς της Βέροιας, στη συμβολή των οδών Ιπποκράτους και Προφήτη Ηλία.

Το Κέντρο Υγείας Βέροιας σε συνεργασία με το Κέντρο Ενημέρωσης και Προσέλκυσης Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών (ΚΕΔΜΟΠ) – «Χάρισε Ζωή» του Πανεπιστημίου Πατρών ανταποκρινόμενο στο κάλεσμα της Διεθνούς Ένωσης Δοτών Μυελού των Οστών, υπό την Αιγίδα της Ελληνικής Αιματολογικής Εταιρείας (ΕΑΕ), διοργάνωσε δράση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για την εθελοντική δωρεά μυελού των οστών με σύνθημα «Πάρε μέρος στην αλυσίδα - Γίνε και εσύ δότης». Σκοπός της εκδήλωσης ήταν να μεγαλώσει ακόμη περισσότερο η αλυσίδα ζωής των εθελοντών δοτών, η οποία χαρίζει ζωή σε ασθενείς με λευχαιμία κι άλλα αιματολογικά νοσήματα σε όλο τον κόσμο, και ιδιαίτερα σε μικρά παιδιά.

Από τις 10 το πρωί έως το μεσημέρι μέλη του Κέντρου Υγείας Βέροιας ενημέρωσαν τους περαστικούς για το πώς μπορούν να γίνουν εθελοντές δότες μυελού των οστών. Μοιράστηκαν ενημερωτικά έντυπα κα πολλοί συμπλήρωσαν το σχετικό έντυπο δίνοντας δείγμα σάλιου, όπως αναφέρει το pliroforiodotis.gr.

Στην εκδήλωση συμμετείχε ο Σύλλογος Γονιών Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια «ΦΛΟΓΑ» ή όπως πλέον τον λένε Σύλλογος Γονιών Παιδιών με Καρκίνο. Σύντομο χαιρετισμό απηύθυνε εκπρόσωπος και ιδρυτικό μέλος του συλλόγου «ΦΛΟΓΑ» κα. Ντίνα Τριανταφύλλου, που ενημέρωσε για την δράση  ΚΕΔΜΟΠ-«Χάρισε Ζωή» (αναγνωρισμένη δεξαμενή εθελοντών δοτών μυελού των οστών), λέγοντας ότι πρέπει να συνεχίσει ο κόσμος να προσφέρει σάλιο, ώστε να σωθεί η ζωή του ασθενούς με καρκίνο. Η διαδικασία είναι απλή κι ακίνδυνη.

Την δράση πλαισίωσαν μουσικά, η παιδική χορωδία Νάουσας ”Canto Α Τempo” και η Χορωδιακή Ομάδα Ενηλίκων ’’mammaCanto” της μαέστρου Δήμητρας Μητρέντση.

Δείτε φωτογραφίες και βίντεο του pliroforiodotis.gr:

dotis.jpg

do1.jpg

do2.jpg