"Το συλλαλητήριο του Σαββάτου για τη Μακεδονία στηρίζει την κυβερνητική προπαγάνδα".

Αυτό υποστηρίζει σε ανακοίνωσή της η Επιτροπή για την προάσπιση της Ελληνικής Μειονότητας των Σκοπίων και την Προάσπιση της Ελληνικότητας της Μακεδονίας.

Αναλυτικά η σχετική ανακοίνωση:

"Το προηγούμενο Σάββατο 8.9.2018 περισσότεροι από 100.000 πολιτών, οι οποίοι μετ’ εμποδίων κατόρθωσαν να φτάσουν στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, διαδήλωσαν, εν μέσω δακρυγόνων, κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Μιας Συμφωνίας που φέρει την υπογραφή των κ.κ. Τσίπρα και Καμμένου.

Μιας Συμφωνίας που προσβάλλει όλους τους Έλληνες πολίτες και πολύ περισσότερο εμάς τους Μακεδόνες.

Το προηγούμενο Σάββατο βιώσαμε πρωτόγνωρες καταστάσεις για τη Θεσσαλονίκη, με ΜΑΤ, δακρυγόνα, ένταση και ξύλο.

Εικόνες που προσπαθεί να αποκρύψει η Κυβέρνηση και τα επικοινωνιακά της φερέφωνα.

Κάποιοι, όμως, οι οποίοι προσπαθούν να χτίσουν καριέρα και να συμβάλλουν στην κυβερνητική προσπάθεια προπαγάνδας, εμφανίζονται ως εκπρόσωποι Μακεδονικών Συλλόγων και οργανώνουν εκδήλωση το Σάββατο, 15 Σεπτεμβρίου.

Ο μόνος στόχος που διακρίνουμε σε αυτές τις προσπάθειες είναι η αποδυνάμωση της φωνής των χιλιάδων πολιτών.

Ο μόνος στόχος που διακρίνουμε είναι η αποδυνάμωση μιας κίνησης της Ένωσης των Μακεδόνων, που εκφράστηκε από ειλικρινείς και πατριώτες Έλληνες.

Ο μόνος στόχος που διακρίνουμε είναι η λειτουργία τους ως φερέφωνα για τη στήριξη της κυβερνητικής προπαγάνδας ενώ υπάρχει ο κίνδυνος να παρεισφρήσουν άτομα από τον αναρχικό χώρο μαζί με τους «γνωστούς» παρακρατικούς της κυβέρνησης, οι οποίοι από κοινού θα προσπαθήσουν να δημιουργήσουν τα αγαπητά σε αυτούς επεισόδια.

Δεν συμμετέχουμε σε σχεδιασμούς που υποδαυλίζουν τον αρχικό στόχο όλων μας: την κατάργηση της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Αποτελεί προσπάθεια αποπροσανατολισμού και σύγχυσης.

Η Επιτροπή για την Προάσπιση της Ελληνικής Μειονότητας των Σκοπίων και την Προάσπιση της Ελληνικότητας της Μακεδονίας, ούτε επικροτούμε αυτήν την προσπάθεια, ούτε φυσικά συμμετέχουμε".