Σε δύο μέτωπα δίνουν τη μάχη οι πυροσβέστες με τη φωτιά στην Εύβοια που μαίνεται από το μεσημέρι της Κυριακής στο Κοντοδεσπότι στην Εύβοια.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο Διρφύων-Μεσσαπίων Γιώργο Ψαθά, αυτή τη στιγμή υπάρχουν δύο ενεργά μέτωπα φωτιάς, σε απόσταση 3 χλμ. από τα χωριά Κοντοδεσπότι και Σταυρός.

Στο χωριό Κοντοδεσπότι που εκκενώθηκε λίγο πριν τις τέσσερις το απόγευμα της Κυριακής, δεν υπάρχει καμία ζημιά σε σπίτια, παρά μόνο δυο αποθήκες και μια κτηνοτροφική μονάδα που έχουν καεί.

Συγκρατημένα αισιόδοξος για την πορεία της φωτιάς στην Εύβοια εμφανίστηκε στο ΘΕΜΑ 104,6 ο αντιπεριφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός. «Η πυροσβεστική έκανε καλή δουλειά μέσα στη νύχτα, οι άνεμοι δεν ήταν ιδαίτερα ισχυροί όπως το απόγευμα που μας είχαν προκαλέσει μεγάλη πίεση» είπε ο κ. Σπανός. Κατά τον ίδιο «ο κίνδυνος έχει μειωθεί αισθητά, δεν απειλούνται κάτοικοι».

Με το πρώτο φως της ημέρες άρχισαν να επιχειρούν στην περιοχή και τα εναέρια μέσα. Σύμφωνα με την πυροσβεστική επιχειρούν στο σημείο δύο καναντέρ και τέσσερα ελικόπτερα της ΠΥ.